«Таке трапляється з гравцями, які пізно їдуть до Європи»: спортивний лікар пояснив причину травм Коваленка

Переглядів 450
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Таке трапляється з гравцями, які пізно їдуть до Європи»: спортивний лікар пояснив причину травм Коваленка
Віктор Коваленко Фото ФК Спеція
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував рецидив м'язової травми півзахисника збірної України та Спеції Віктора Коваленка у грі з Болонею.

Віктор Коваленко цього сезону пропустив половину матчів через проблеми з м'язами. Лише у січні українець відновився і почав поступово включатись у матчі, як він знову вирушив у лазарет.

На 18-й хвилині матчу з Болонею (0:2) Коваленко отримав травму і був замінений, це вже четверта травма м'язів Віктора в поточному сезоні. Дмитро Бабелюк запевняє, що причин для такої травматичності півзахисника є багато.

«Перенавантаження, нерівномірність режиму навантажень та відновлення, перетренованість, передчасний перехід від однієї стадії реабілітації до іншої. Швидше за все, річ у адаптації, період якої затягнувся. Таке трапляється з гравцями, які пізно їдуть до Європи».

Як підтвердження своєї версії спортивний лікар як приклади згадує Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянку, які у пізньому віці поїхали до Європи та мали постійні проблеми зі здоров'ям.

«Міняти вирішимо тренувань та відпочинку у 25-26 років, після того як ти жив в умовах довгих літніх та зимових пауз буває складно, організм повинен адаптуватися, на це потрібен час.

Історії Ярмоленка та Коноплянки це лише підтверджують, коли після зміни ліги та країни доводилося зазнавати м'язових травм», – напиав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Свій наступний матч у рамках Серії А Спеція проведе 5 лютого проти Наполі, чи вийде на поле Коваленка поки що залишається невідомим.

X