«Те що ми зробили — це диво»: Конопля оцінив прохід Шахтаря в наступну стадію Ліги Європи

Переглядів 1705
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Те що ми зробили — це диво»: Конопля оцінив прохід Шахтаря в наступну стадію Ліги Європи
Юхим Конопля. Фото: ФК Шахтар
Правий захисник Шахтаря та чемпіон світу U20 Юхим Конопля прокоментував вчорашню емоційну перемогу «гірників» у серії пенальті над французьким Ренном.

Учора, 23 лютого, Шахтар зумів пройти Ренн (1:2 та 5:4 за пенальті) та вийти до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Захисник Шахтаря Юхим Конопля поділився враженнями про матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти Ренна.

«Ми всі безмежно раді. Трохи пощастило, звичайно, зробити це на останніх хвилинах, але гра була важка, і ми віддали всі сили, але ми заслуговували на цей результат.

Ми розуміли, що матч буде дуже складним. Розуміли, що вони грають удома, це вболівальники, їхнє поле, їхній рідний стадіон. Але ми також готувались. Ми готувались і до пенальті напередодні. У принципі, ми були готові до такої гри».

Також Конопля розповів про вплив фанатів на гру у Франції та в Польщі.  

«Можливо, у першому матчі вони нас недооцінювали. Можливо, був ще психологічний чинник. Тоді ми грали, можна сказати, удома. Нас підтримували, це було видно та чутно. Тому, мабуть, це були дві різні ігри.

У деяких моментах я чув наш сектор. Але мало пауз, щоб їх почути, бо вболівальники Ренна були неймовірні. Вони співали та свистіли всю гру», — сказав Конопля.

Сьогодні відбулося жеребкування наступної стадії єврокубкового турніру. Суперником «гірників» буде нідерландський Феєнорд із Роттердама. Матчі відбудуться 9 та 16 березня.