Тимощук вийшов на публіку: екскапітан збірної України став «адвокатом» одіозного форварда-скандаліста

Переглядів 19341
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
Тимощук вийшов на публіку: екскапітан збірної України став «адвокатом» одіозного форварда-скандаліста
Анатолій Тимощук. Фото: ФК Зеніт
Асистент головного тренера санкт-петербурзького Зеніту Анатолій Тимощук висловився щодо скандального російського форварда Олександра Кокоріна.

Колишній капітан збірної України Анатолій Тимощук, який працює тренером Зеніту, висловився стосовно кар'єри одіозного російського нападника Олександра Кокоріна.

Тимощук вважає, що росіянин мав усі якості аби заграти в італійському чемпіонаті в складі Фіорентини.

«Саша — гравець високої якості, який мав спокійно заграти у Фіорентині, як і у будь-якому іншому провідному чемпіонаті. Але на все є свої причини, які не дали йому цього зробити».

Екскапітан збірної спробував відповісти на запитання, чому ж у Кокоріна не вийшло заграти в італійській Серії А. 

«Є поняття «не твоя команда», «не твій чемпіонат». Насамперед треба було оцінювати сам перехід, готовність Кокоріна виступати в Італії. Але за силою, якостям може виступати скрізь.

Що сталося насправді, чому він мало грав, ми не знаємо. Напевно, є свої підводні каміння, взаємини», — сказав Тимощук «Матч ТБ».

  • У 2018 році Кокорін та Павло Мамаєв побили водія ведучої Першого каналу Ольги Ушакової Віталія Соловчука, зламавши йому ніс, а потім у «Кофеманії» Кокорін ударив стільцем голову департаменту Мінпромторгу Дениса Пака, завдавши йому черепно-мозкової травми.
  • У травні 2019 року суд виніс вирок, згідно з яким Кокоріна до півтора року позбавлення волі за статтями про побої та хуліганство. Через п'ять місяців він вийшов по УДЗ.
  • Кокорін належить з Фіорентини з 2021 по 2023 рік. За цей час росіянин зіграв 12 матчів за італійський клуб та результативними діями не відзначався.
  • У сезоні 2022/23 Олександр на правах оренди грав за кіпрський Аріс у складі якого став чемпіоном країни. Цього літа Кокорін продовжив орендну угоду та виступатиме за чемпіонів Кіпру до завершення сезону 2023/24.
  • Тимощук є рекордсменом збірної України за кількістю проведених матчів у футболці національної команди (144 поєдинки).
  • УАФ позбавила Анатолія всіх футбольних нагород та рекордів за його мовчання стосовно війни в Україні.
  • У структурі Зеніту Тимощук працює з 2017 року.