Топ-клуб Європи хоче «вкрасти» тренера у Зінченка: відома подальша доля Артети у Арсеналі

Переглядів 2050
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
Топ-клуб Європи хоче «вкрасти» тренера у Зінченка: відома подальша доля Артети у Арсеналі
Мікель Артета. Фото: Google
Мікель Артета, який є тренером Арсеналу Олександра Зінченка, міг змінити Лондон на Париж та очолити ПСЖ. Втім, відповідь іспанця на дану можливість роботи була рішучою.

В Арсеналі Олександра Зінченка міг змінитися головний тренер. Стало відомо, що кандидатуру чинного керманича «канонірів» Мікеля Артети розглядав чемпіон Франції – ПСЖ.

Іспанський спеціаліст є креатурою радника паризького клубу Луїса Кампоса. Втім, попри розмови Кампоса з Артетою протягом останніх тижнів, можливість призначення головного тренера «канонірів» на аналогічну посаду в ПСЖ майже нульова. 

В першу чергу, через те, що Артета сам сказав Кампосу, що не виявляє бажання залишати Арсенал. Лондонська команда наступного сезону зіграє в Лізі чемпіонів, а сам тренер пов’язаний з «канонірами» контрактом до 2025 року.

Мікель Артета. Фото: Google

Також не буде грати ключову роль в цьому питанні посада Кампоса, попри консультації ПСЖ зі спеціалістом, хоч і минулого сезону в Парижі послухалися португальця в даному питанні.

Тоді призначили головним тренером команди Крістофа Галтьє, тоді як інші люди в ПСЖ наполягали на кандидатурі Тьяго Мотти, зазначає французьке видання RMC.

  • Артета на початку своєї кар’єри, а саме у 2001-2002 роках на правах оренди з Барселони грав за ПСЖ.
  • У 31 матчі за парижан півзахисник відзначився двома голами.
  • Як головний тренер, Артета працює з Арсеналом з 2019 року, до цього три роки був асистентом Пепа Гвардіоли у Манчестер Сіті.