«Товариські матчі не можна порівнювати з офіційними»: Фонсека назвав основну проблему Шахтаря перед ЛЄ

Переглядів 445
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Товариські матчі не можна порівнювати з офіційними»: Фонсека назвав основну проблему Шахтаря перед ЛЄ
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Португальський фахівець Паулу Фонсека, який раніше тренував Шахтар, поділився думкою про шанси донецької команди у протистоянні з французьким Ренном у 1/16 фіналу Ліги Європи.

Шахтар завтра зустрінеться з Ренном у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. Колишній головний тренер гірників Паулу Фонсека, який очолює французький Лілль, поділився очікуваннями від майбутнього протистояння в інтерв'ю сайту Ouest-France.

«Як правило, в Україні сезон відновлюється матчами єврокубків. Команда не в кращій фізичній формі. Доводиться грати проти суперників, які не зупинялися на зиму.

Коли я тренував Шахтар, ми намагалися підібрати максимально конкурентні товариські матчі, щоби бути готовими до першої гри. Але це не можна порівнювати із офіційними поєдинками сезону. Коли у лютому українська команда грає з іншою європейською командою, вони ніколи не бувають у рівних умовах», – сказав Фонсека.

49-річний Фонсека працював головним тренером Шахтаря з 2016 по 2019 рік і тричі ставав чемпіоном України з «гірниками».

Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між Шахтарем та Ренном буде номінально домашнім для української команди та відбудеться у Варшаві завтра, 16 лютого. Поєдинок у відповідь пройде через тиждень у Франції.