Трансфер ексзірки Шахтаря визнано найбільшим «викраденням» в історії футболу: відома позиція Мудрика

Переглядів 3552
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
Трансфер ексзірки Шахтаря визнано найбільшим «викраденням» в історії футболу: відома позиція Мудрика
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Український вінгер лондонського Челсі Михайло Мудрик увійшов у символічний рейтинг, що стосується трансферів світового футболу, які не відбулися.

У рейтингу трансферів, які не відбулися через перехоплення гравців іншими клубами, Михайло Мудрик посів 13 місце. Він мав перейти в Арсенал, але Челсі виявився спритнішим.

«Лондонські команди боролися за підпис українця. «Каноніри» були безперечними фаворитами на трансфер Мудрика через його захоплення клубом, доки не втрутилися Тодд Болі та Челсі. Бажаючи розлучитися з великими грошима, Челсі завершив угоду, щоб збільшити свої витрати ще більше».   

Крім Михайла в цьому рейтингу також присутні інші колишні футболісти Шахтаря.

У Англії пригадали, як Манчестер Юнайтед перехопив бразильського півзахисника Фреда у Манчестер Сіті. Ексгравець Шахтаря посів 12 місце в рейтингу.

«Черговий випадок викрадення у Сіті. Того ж літа повідомлялося, що Сіті наближається до угоди про підписання Фреда. Однак Юнайтед дізнався про це та відкинув пропозицію своїх сусідів, заплативши 50 млн фунтів стерлінгів за бразильського півзахисника, який натомість попрямував на Олд Траффорд».

А очолив рейтинг найбільших викрадень в світовому футболі бразилець Вілліан.

Вілліан. Фото: Google

В Англії зазначили, що це можна вважати за подвійне викрадення, бо між собою боролися Ліверпуль та Тоттенгем, а за підсумком футболіст опинився в Челсі.

«Шпори» здавалися готовими підписати бразильця за 32 млн фунтів стерлінгів, перш ніж Роман Абрамович знову втрутився і перевернув угоду з ніг на голову, після того, як Вілліан вже пройшов медичне обстеження».

Власник Тоттенгему Деніел Леві до останнього не відпускав бразильця в Челсі.

«Повідомляється, що він провів години під замком на тренувальному майданчику Тоттенгему, перш ніж Леві визнав поразку, вважаючи, що Челсі підписав його лише для того, щоб перемогти своїх лондонських конкурентів», – пише видання givemesport.

  • Вілліан перейшов до Челсі з Анжі за 35,5 млн євро. У період з 2013 по 2020 рік 34-річний бразилець провів за синіх 339 матчів, у яких забив 63 голи та віддав 62 гольові передачі.
  • Фред перейшов до Манчестера Юнайтед у 2018 році з Шахтаря за 59 млн євро. 30-річний півзахисник зіграв 213 матчів забив 14 голів та віддав 19 асистів.
  • Мудрик перейшов до Челсі взимку 2023 року з Шахтаря за 100 млн євро, враховуючи бонуси. 20-річний вінгер за 17 матчів відзначився двома результативними передачами.