Трансфер Мудрика в Челсі стане революцією у футболі: УЄФА запровадить нові правила переходів

Переглядів 489
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Трансфер Мудрика в Челсі стане революцією у футболі: УЄФА запровадить нові правила переходів
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Дії Челсі на трансферному ринку можуть призвести до великих змін у світі футболу. УЄФА планує ввести обмеження на максимальну тривалість контрактів, що підписуються.

У зимове трансферне вікно Челсі не заощаджує у коштах. Лондонський клуб уже підписав, серед інших, Михайла Мудрика, Бенуа Бадіашіле та Ноні Мадуеке.

Усі гравці мають довгострокові контракти. Контракт з українцем підписано на 8,5 років, а француз та англієць можуть виступати за «аристократів» до 2030 року.

70 мільйонів євро, які Челсі заплатить за Мудрика, будуть розподілені на вісім з половиною років, тому його підписання амортизуватиметься трохи більше ніж на вісім мільйонів євро на рік за рахунок підписання такого тривалого контракту.

Якщо застосувати правило ФІФА, амортизуючи його протягом п'яти років, то вийде 14 мільйонів за сезон і це без урахування різних факторів. Завдяки цьому правилу Челсі має набагато більше варіантів для придбання гравця, таким чином оминаючи фінансовий фейр-плей.

Такі дії клубу зі столиці Англії спричинили реакцію УЄФА. Як повідомляє The Times, що європейська організація має намір зробити революцію у світі трансферів.

Плани стосуються запровадження максимальної тривалості контрактів. Це зроблено для захисту від обходу правил фінансового фейр-плей – Челсі завдяки своїй політиці може розподілити витрати на кілька років і принаймні теоретично не порушувати введені ліміти.

Нові правила набудуть чинності з літнього вікна 2023 року. З цього моменту гравці зможуть підписувати контракти терміном щонайбільше на п'ять років.

15 січня український вінгер Мудрик перейшов із донецького Шахтаря в лондонський Челсі. Півзахисник підписав контракт до літа 2031 року, а зарплата гравця у новому клубі, за різними даними, становила від 5,5 мільйонів євро до 7,5 мільйонів євро.

X