ТРАПЛЯЮТЬСЯ ТАКІ МАТЧІ, КОЛИ ХОЧЕШ, А НЕ МОЖЕШ

Переглядів 326
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Сергій НАГОРНЯК, екс-гравець національної збірної України

«Іллічівець» — «Металіст». Насправді ніхто не розуміє, що нині коїться у Харкові: зникла гра, зник­ли результати, не всі футболісти викладаються — для мене це очевидно. Є окремі виконавці, які проводять останні матчі на звично високому рівні (насамперед, це стосується аргентинця Соси — він єдиний, до кого щодо матчу в Маріуполі немає претензій), але цілісного ігрового колективу не існує. Щось там зламалося, щось усередині колективу, а про що саме йдеться, знає винятково Мирон Маркевич — і тільки він. Я би припустив, що харків’янам на шкоду пішла та тритижнева пауза, проте всі інші учасники ПЛ перебували майже в таких умовах… Мабуть, для них наразі доб­ре, що завершився ігровий рік.

«Зоря» — «Дніпро». Я би не став порівнювати два матчі цих команд — у першому колі та суботній. У першому випадку мала місце елементарна недооцінка з боку дніп­рян, а в іншому… Ну, скажемо так: по-перше, «Дніпро», як я побачив, не вийшов на гру з наміром перемогти за будь-яку ціну, вони були якісь розслаблені; по-друге, після того, як матч склався не на їхню користь, підопічні Хуанде Рамоса не змогли себе перелаштувати. У першому таймі вони мали перевагу, проте в другому пропустили раз, удруге — й усе. Трапляються такі матчі, коли футболісти хочуть щось зробити, проте не можуть, не виходить. Треба вміти такі моменти переживати.

«Металург» Д — «Ворскла». Не хотів би говорити про кризу в Полтаві: попри все, вважаю цю команду, їхнього тренера головним відкриттям поточного сезону. Попереднього матчу, з «Чорноморцем», вони програли лише тому, що одесити раціональніше використали свої моменти. А в Донецьку… «Металург» набрав хід, останні чотири-п’ять зустрічей вони насправді проводять на високому рівні — ось розгромили «Металіст» недавно. У них хороша гра, цікавий стиль, вони насправді мали перевагу над Полтавою. Проте, слід визнати, їхня перевага над гостями не була такою, щоби вважати рахунок 4:1 справедливим. Там же й пенальті був дивний, смішний, можна сказати.

«Говерла» — «Таврія». Була гра за шість очок. Ужгороду пощастило: закарпатці власні моменти використали, натомість кримчани… Пам’ятаєте, як після удару їхнього гравця м’яч улучив у стійку?.. На жаль, якісного футболу там не було, там, більшою мірою, боротьба спостерігалася. Тепер «Говерла» може почуватися спокійно.

«Волинь» — «Металург» Д. Лучани виграли без питань: просто поклали запоріжців на лопатки. У «Металурга» шансів не було… Насправді хороший був футбол, чисто український, а «Волинь» виграла у своєму стилі — у стилі Віталія Кварцяного.

X