«Тренер не може очолювати збірну і клуб»: Вацко пояснив, як Маркевич не став керманичем збірної після Шевченка

Переглядів 1099
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Тренер не може очолювати збірну і клуб»: Вацко пояснив, як Маркевич не став керманичем збірної після Шевченка
Мирон Маркевич. Фото: Google
Відомий коментатор та журналіст Віктор Вацок згадав, як перед домашнім Євро-2012 президенти футбольних клубів об'єдналися. Також він заявив, Мирон Маркевич повинен був очолити збірну України після Андрія Шевченка.

Як згадує Вацко, тоді для збірної президентами клубів було створено ідеальні умови. Оскільки команда через товариські матчі готувалася до домашнього Євро, то всі об'єдналися заради досягнення результату.

«Коломойський, Ахметов, Ярославський та ще деякі президенти клубів домовилися платити премії збірної. Розповідали, що за перемоги у товариських матчах футболісти здобували по 60 або 80 тисяч (у.о.)».

На думку Вацка, саме Маркевич мав очолити збірну України після відходу з неї Андрія Шевченка у 2021-му році, проте до УАФ вирішили запросити бюджетнішого Олександра Петракова.

«Маркевич мав тренувати збірну після Шевченка. Вирішили заощадити. Історія з Маркевичем має показати, що тренер не може очолювати клуб та збірну. Не в Україні, так точно», – підсумував журналіст у програмі ВЗБІРНА.

Маркевич залишив збірну України у серпні 2010 року. Матчі Маркевича на чолі синьо-жовтих:

  • Україна – Литва (4:0);
  • Україна – Румунія (3:2);
  • Норвегія – Україна (0:1);
  • Україна – Нідерланди (1:1)