«Трьох українців затримали в Катарі»: росіяни запустили фейкове відео, але європейські ЗМІ його викрили

Переглядів 559
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Трьох українців затримали в Катарі»: росіяни запустили фейкове відео, але європейські ЗМІ його викрили
Український фанати. Фото: Twitter
Російські пропагандисти опублікували відео з упійманням українських вболівальників, які «розповсюджували» нацистську символіку під час ЧС-2022 у Катарі, але воно виявилося фейковим.

Країна-терорист намагалася звинуватити українських фанатів на ЧС-2022 у розповсюдженні нацистської символіки, але європейське видання DW швидко спростувало цю інформацію.

«Трьох українців затримали в Катарі за поширення нацистської символіки» – такими заголовками рясніли російські телеграм-канали. 

У самому відео стверджувалося, що українці розповсюджували нацистську символіку та намалювали на плакаті з талісманом ЧС-2022 гітлерівські вуса. Крім цього, вони нібито розмалювали ще десять плакатів біля стадіону «Ель-Байт» у Досі та взяті під варту.

Відео було зроблено у стилі сюжету телеканалу «Аль-Джазіра», але на офіційних ресурсах цього каналу його не було. Трохи згодом і «Аль-Джазіра» підтвердила, що не має відношення до цього відео. При цьому в телеграм-каналі російського пропагандиста солов'єва відео набрало понад 400 тисяч переглядів.

Цікаво, що українці фігурують на відео лише у вставленій фото, яка була зроблена ще під час чемпіонату Європи з мініфутболу. Також у відео фігурує неправильна назва стадіону, оскільки він там називається El Beit замість Al Bayt.

Поліцейські, які затримують «українців», теж викликають питання – їх форма не відповідає поліції Катару під час ЧС-2022, значок одного з поліцейських є військовим відмітним знаком.