«Трохи лукавить»: спортивний лікар висловився про відновлення Забарного

Переглядів 9565
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Трохи лукавить»: спортивний лікар висловився про відновлення Забарного
Ілля Забарний. Фото ФК Борнмут
Ілля Забарний, що цієї зими перейшов з Динамо до Борнмута, продовжує процес відновлення після травми, але поки що він не задіяний у загальнокомандних тренуваннях.

Учора прес-служба Борнмута заявила, що Ілля Забарний розпочав тренування у загальній групі. Але спортивний лікар Дмитро Бабелюк категорично не погоджується з такою заявою англійців.

«На сьогоднішній день Ілля розпочав останній етап відновлення, який називається return to play. На цьому етапі починається робота на полі, у бутсах, гравець робить багато бігової роботи, починає роботу з м'ячем.

Загальна група – це коли гравець виконує все тренування з командою та готується до наступної гри. Це не той етап, на якому зараз український захисник. Як правило, цей етап триває від двох до шести тижнів».

Бабелюк не виключає, що Забарний може відновитися до матчу збірної України проти Англії, який відбудеться 26 березня, але велике питання, в якій формі захисник підходитиме до цієї гри.

«Здається Гаррі О'Ніл трохи лукавив, говорячи про те, що гравець відновиться наприкінці квітня. Враховуючи той факт, що Ілля на полі, на нього можна очікувати трохи швидше.

Можливо, він встигне відновитись до матчу на «Уемблі», але питання до тренерів чи варто розраховувати на гравця без ігрового тонусу», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Забарний став гравцем Борнмута 31 січня цього року, перейшовши з Динамо за 22,7 млн. євро. За англійський клуб він ще не зіграв, але раніше брав участь у командних тренуваннях.