«Тупі люди»: Федецький заступився за Зозолю перед фанатами Депортіво та порівняв його з Бандерою

Переглядів 9523
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Тупі люди»: Федецький заступився за Зозолю перед фанатами Депортіво та порівняв його з Бандерою
Роман Зозуля. Фото: Google
Артем Федецький, що свого часу виступав за збірну України, Дніпро, Карпати та Шахтар, заступився за нападника Райо Махадаонда Романа Зозулю, який став жертвою образ фанатів Депортіво.

Під час матчу третього за силою іспанського дивізіону між Райо Махадаонда та Депортіво (0:1) уболівальники останніх обзивали Зозулю нацистом. Через цей епізод судді довелося зупинити поєдинок.

За Романа заступився Артем Федецький, з яким вони разом із 2012 по 2016 рік виступали за Дніпро. Артем обізвав тупими тих, хто вважає Романа нацистом.

«Тупі люди, якщо нацист у їхньому розумінні – це людина, яка любить і захищає свою країну. Так, Зозуля грає в Іспанії, але допомагає Україні всім, чим це можливо. Крім того, він допомагає українським переселенцям в Іспанії».

Федецький рекомендував іспанським уболівальникам вивчити різницю між поняттями «нацист» та «націоналіст».

«Лівим відповім так. Націоналіст – це людина, яка любить свою країну і готова на все заради своєї батьківщини. А якщо ці люди недалекоглядні і не знають, чим нацист відрізняється від націоналіста, то нехай відкриють інтернет та шанують.

Рома людина загартовані. Я йому колись відправляв потрет молодого Степана Бандери, який мав на базі Карпат. Він копія Зозулі», – сказав Федецький в інтерв'ю ютуб-каналу Спортарени.

Нагадаємо, раніше 33-річний Зозуля, який відомий своєю активною проукраїнською позицією, зазнавав образ від вболівальників іншого іспанського клубу, Райо Вальєкано.