«Тут можуть бути два шляхи»: Шовковський пояснив, що потрібно, щоб збірна України виступала на ЧС та Євро

Переглядів 1792
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Тут можуть бути два шляхи»: Шовковський пояснив, що потрібно, щоб збірна України виступала на ЧС та Євро
Олександр Шовковський. Фото: Google
Помічник головного тренера збірної України Олександр Шовковський пояснив важливість виступів українських футболістів у провідних чемпіонатах Європи.

Колишній голкіпер Динамо, а нині один з тренерів збірної України Шовковський вважає, що наша команда не пробилася на ЧМ-2022 у Катарі через малу кількість футболістів, що грають у топ-лігах.

«Ми говоримо, що хочемо, щоб наша футбольна країна була представлена на світових та європейських форумах. Але для цього треба зробити так, щоб гравці грали у найкращих чемпіонатах. Тут можуть бути два шляхи», – заявив чвертьфіналіст ЧС-2006 в ефірі YouTube-каналу «Setanta Sports».

Шовковський упевнений, що єдиний вихід – щоб якнайбільше українців виїжджали закордон, оскільки УПЛ не здатна прогресувати через війну.

«Перший – зробити так, щоб український чемпіонат був одним із найкращих, другий – щоб наші гравці грали у топ-5 чемпіонатах». Тому [важливо, щоб] такі гравці як Зінченко, Малиновський, Лунін грали постійно. Тоді більше запрошуватимуть [українців] і наша збірна буде більш конкурентною».

Нагадаємо, що за час незалежності Україна лише один раз грала на чемпіонаті світу (у 2006 році дійшли до 1/4 фіналу), а також тричі брала участь у Євро: