«У Челсі Мудрику довелося пристосовуватися до АПЛ»: британський журналіст оцінив «план Б» Арсеналу

Переглядів 373
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«У Челсі Мудрику довелося пристосовуватися до АПЛ»: британський журналіст оцінив «план Б» Арсеналу
Леандро Троссард та Михайло Мудрик. Фото: Google
Британський журналіст Марк Огден високо оцінив підписання Арсеналом уже колишнього вінгера Брайтона Леандро Троссарда, згадавши боротьбу лондонців із Челсі за півзахисника Шахтаря Михайла Мудрика.

Ленадро Троссард був запасним варіантом для Арсеналу, якщо підписання Мудрика зірветься.  У підсумку, українець відправився в Челсі за фантастичні 70 мільйонів євро, а «каноніри» віддали 24 мільйони євро за 28-річного бельгійця.

Огден зазначає, що Троссард може зіграти важливу роль для Арсеналу в першому завоюванні чемпіонства в АПЛ з 2004 року. Марк Огден вважає, що Троссард виступає значно краще за Мудрика, і записує екс-гравця Брайтона до одних із лідерів лондонців.

«Його цінність для Артети в тому, що тренер знає, що в нього є гравець, який зробить хоча б один момент за гру, і це буде гарний шанс, судячи з того, що майже половина з них призводить до голів. Він значно перевершив Мудрика. 

Для порівняння, українець майже нічого не зробив у Челсі. Він зробив лише одну передачу у восьми матчах і створив лише три моменти для своїх товаришів по команді», - пише Огден для ESPN. 

Журналіст дав зрозуміти, що, на його думку, Мудрику потрібно було переходити в Арсенал, а не Челсі.

«Для Мудрика перехід у Челсі може виявитися переломним моментом у його кар'єрі. Якби він підписав контракт з Арсеналом, то потрапив би в команду, яка посідає лідируючі позиції в лізі, з тренером, який не тільки хотів його, а й був повністю впевнений у своїй ролі. У Челсі Мудрику довелося пристосовуватися до Прем'єр-ліги». 

Огден провів паралелі між підписанням Троссарда і трансферами Олександра Зінченка та Габріеля Жезуса в стан «канонірів», які також відіграють важливу роль у сьогоднішньому Арсеналі. 

Троссар у нинішньому сезоні провів за Арсенал 13 матчів, забив один гол і віддав сім результативних передач. На рахунку Мудрика дев'ять поєдинків у футболці Челсі й один асист.

Арсенал лідирує в АПЛ із 72 очками в активі. У Ман Сіті - 64 бали і поєдинок у запасі. У наступному турі Арсенал зіграє проти Ліверпуля на виїзді