«У «Дніпра» всі передумови повторити минулорічний успіх»

Переглядів 152
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ, футбольний експерт.

«Іллічівець» — «Зоря». Газон залишав бажати кращого і футболу як такого було небагато. На перший план вийшли бійцівські якості. І в цьому компоненті маріупольці виявилися вправнішими. Пригадую, коли я виступав за «Дніпро», ми грали з «Шахтарем» у Кубку країни за подібних умов. Тоді на «Метеорі» ще сніг лежав. Але Євген Кучеревський не втомлювався повторювати, що поле — це лише інструмент, провідну роль грають особисті якості виконавців. Тож, вважаю, «Іллічівець» більше прагнув до перемоги і заслужено здобув три очки.

«Металіст» — «Шахтар». Мабуть, ніхто не очікував, що харків’яни спроможні відібрати очки у «гірників». Ймовірно, й для самих донеччан це стало справжньою несподіванкою, особливо, враховуючи, що весь другий тайм «Металіст» провів у меншості. Додам, що, на мою думку, «Шахтар» поплатився за те, що тримав у голові повторний матч із «Баварією». Ну, і злий жарт зіграло те, що перед цим в Кубку країни донеччани не мали проблем з «Металістом». Тим більше, після цього гравці «Шахтаря» дозволили собі неприємні висловлювання, що краще провести тренування, ніж зіграти з харків’янами. А всі футболісти — амбіційні, тому для хлопців із Харкова було справою честі зіграти вдало.

«Металург» Зп — «Металург» Д. Була гра з обопільними шансами на успіх. Якщо брати загалом, то донецький «Металург» є сильнішим у плані організації гри і за підбором виконавців. Запоріжцям, у яких ще триває становлення колективу, пощастило в першому весняному матчі, коли здужали «Говерлу». Там пощастило, тут мали чудовий шанс зрівняти рахунок, але Фортуна відвернулася.

«Олімпік» — «Динамо». Донеччани мене трохи здивували, особливо, на початку, коли старалися нав’язати киянам свою гру. Якби «Динамо» забило на початку, як показує практика, рахунок міг би бути розгромним, але «Динамо» довго не могло забити. Вважаю, динамівці, як і футболісти «Шахтаря», підсвідомо думали про наступний матч в єврокубках. При цьому на психологію впливала і втрата очок «гірниками». У багатьох випадках це поганий союзник, у більшості ситуацій поспішали, не доводили моменти до логічного завершення. При цьому Сергій Ребров дуже серйозно тасує склад, що не завжди йде на користь. Один з небагатьох позитивних моментів: вирішальний м’яч забив вихованець «Динамо» Микита Бурда, що вкотре доводить, що наші українські виконавці нічим не гірші за іноземців.

«Волинь» — «Чорноморець». Думаю, з боку лучан мала місце недооцінка суперника. Кинулося в око, що раніше Віталій Кварцяний набагато імпульсивніше реагував на дії, а цього разу не був таким красномовним.

«Ворскла» — «Говерла». Мене здивували слова В’ячеслава Грозного, що «краще би я програв з молодими». Уважаю, завжди треба думати лише про перемогу.

«Карпати» — «Дніпро». Підопічні Мирона Маркевича зараз упевнені у своїх силах і мають серйозні шанси в боротьбі за місце в Лізі чемпіонів. Вважаю, «Дніпру» це абсолютно до снаги і є всі передумови повторити минулорічний успіх.