У Довбика та Трубіна можуть бути проблеми з державною владою: розповідаємо, чим провинилися гравці збірної України

Переглядів 8893
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
У Довбика та Трубіна можуть бути проблеми з державною владою: розповідаємо, чим провинилися гравці збірної України
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Міністерство молоді та спорту України опублікувало оновлений список спортсменів, які не повернулися до країни після виїзду за кордон під час війни з росією.

Міністерство молоді та спорту України оновило список осіб, які порушили взяті зобов'язання щодо термінів повернення на територію України після закінчення спортивного заходу.

У новому списку є гравці збірної України з футболу — Артем Довбик та Анатолій Трубін. Форвард зараз виступає разом із Циганковим, якого немає в списку, у іспанській Жироні, а голкіпер переїхав до Португалії, де грає за Бенфіку.

Міністерство молоді та спорту України дозволило перетинати кордон спортсменам для участі у міжнародних змаганнях за погодженням із Державною прикордонною службою. Проте, як можемо спостерігати низка осіб порушила зобов'язання щодо тимчасового повернення в Україну. З повним списком можна ознайомитись тут.

В списку, як і раніше, немає Віктора Циганкова, який взимку став гравцем Жирони, але була інформація, що він є засновником благодійного фонду та виїхав з України через систему «Шлях». 

  • 26-річний Довбик підписав контракт із Жироною до 30 червня 2028 року. Transfermarkt оцінює гравця в 15 мільйонів євро.
  • Артем виступав у складі Дніпра-1 з 2020 по 2023 рік. Форвард провів 86 матчів, забив 54 голи та зробив 14 асистів.
  • Лісабонська Бенфіка купила Анатолія Трубіна у Шахтаря за 10 + 1 мільйон євро.
  • Transfermarkt оцінює Трубіна у 22 млн євро.  
  • Раніше до цього списку потрапили Михайло Мудрик та Ілля Забарний.