У Куршевелі затримали президента Ворскли Жеваго: олігарха готують до екстрадиції в Україну

Переглядів 410
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
У Куршевелі затримали президента Ворскли Жеваго: олігарха готують до екстрадиції в Україну
Костянтин Жеваго. Фото: Google
Українського бізнесмена, екснардепа та президента Ворскли Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах на запит української сторони.

У липні Офіс генпрокурора спільно з ДБР звернувся до понад 30 країн щодо затримання та екстрадиції Жеваго, який фігурує у кримінальній справі про розтрату 113 млн доларів коштів банку Фінанси та кредит.

«На сьогоднішній день на запит слідчих ДБР вдалося в Куршавелі затримати Костянтина Жеваго. Ви знаєте, що він є фігурантом кількох кримінальних проваджень у ДБР. Наразі готуються документи на екстрадицію», – розповіла радник з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

Мільярдер Костянтин Жеваго з 2021 року втратив один млрд доларів статків: оцінка зменшилася з 2,4 млрд доларів до 1,4 млрд доларів на 2022 рік.

У липні 2021 року повідомлялось, що Інтерпол оголосив олігарха Костянтина Жеваго в міжнародний розшук за запитом Державного бюро розслідувань.

Тоді пресслужба та адвокати бізнесмена також відкинули цю інформацію через відсутність офіційних підтверджень цієї заяви від Інтерполу.