У матчі з «Іллічівцем» Григорчуку буде дуже складно

Переглядів 147
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олег Венглинський, екс-гравець «Динамо» та «Дніпра»:

— Зрозуміло, що цього туру на нас очікують два центральних протистояння — «Дніпро» — «Динамо» та «Металіст» — «Шахтар». Усі команди дуже серйозні, тому, думаю, першочергово перевагу матимуть саме господарі. Але найважливішим буде інший момент — майже всі вони (за винятком «Дніпра») грали серед тижня матчі Кубка України. Цікаво буде подивитися, в якому функціональному та психологічному стані підійдуть ці клуби до поєдинків на вихідних. Якщо «Динамо» та «Шахтар» уже грали в такому режимі, то «Металіст» — ні. Тому ці два поєдинки обіцяють подарувати нам інтригу.

«Іллічівець» — «Чорноморець». Думаю, що у цьому матчі Григорчуку буде дуже складно, адже та гра, яку одесити провели минулого туру, показала, що повноцінно замінити футболістів, які пішли, не вдалося. Попри створені моменти, час од часу одесити не демонстрували того футболу, який ми бачили ще зовсім недавно в їхньому виконанні, наприклад, із «Ліоном». До того ж, знаючи роботу Павлова, який уміє організувати гру, вкотре пересвідчимося, що його команди завжди виокремлювалися хорошими фізичними кондиціями та бойовими якостями. Тим паче, маріупольці гратимуть удома, а тому неодмінно дадуть бій «Чорноморцю».

«Ворскла» — «Говерла». Стосовно ужгородців, то поки що «Говерла» не виблискує особливо грою, але тішить те, що колектив набирає очки. І тут не можна визначити, що краще — грати добре, але не набирати бали, чи грати не яскраво, проте набирати очки. Я схиляюся до того, що краще набирати залікові бали, попри те, що гру не можна назвати якоюсь особливо вишуканою. Видно, що команда бореться за кожне очко, що головний тренер вимагає дисципліни. До того ж, новачки, які прийшли до команди, виправдовують сподівання, які на них покладали. Чесно кажучи, не сподівався, що в короткий проміжок часу вдасться створити такий боєздатний колектив. Щодо «Ворскли», то ми пам’ятаємо, як полтавці починали чемпіонат, і ми раділи з їхніх перемог, але нині колектив збавив оберти. Із чим це пов’язано? Думаю, спочатку це було все на емоціях — новий тренер, а коли минув час, то видно, що команді потрібно додавати в багатьох компонентах — і в захисті, й у нападі. І навіть у попередній грі головний наставник визнав, що вони лише здобули одне очко. Але оскільки полтавці гратимуть удома на очах своїх вболівальників, то вважаю, що підопічні Сачка виграють цей матч.

«Металург» Д — «Волинь». Мені подобається гра донеччан, особливо в нападі. Ташуєву вдалося зробити так, що команда й атакує, й обороняється. Є порядок, і відчувається, що тренеру вдалося знайти ось той необхідний баланс. Подивимось, як воно буде далі, але зараз, скажу відверто: «Металург» дуже вражає. До «Волині», у свою чергу, поступово повертається притаманний футбол — непоступливий та бійцівський. Тим паче, що хлопці хочуть підтримати свого головного тренера. Саме тому чекаю на дуже цікаве протистояння — такий жорсткий і прагматичний футбол від «Волині» й атакувальний і винахідливий — від «Металурга».