«У мене непопулярна думка»: нардеп від «Слуги народу» негативно відреагував на позбавлення Тимощука нагород

Переглядів 392
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«У мене непопулярна думка»: нардеп від «Слуги народу» негативно відреагував на позбавлення Тимощука нагород
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Народний депутат України Георгій Мазурашу прокоментував позбавлення нагород Анатолія Тимощука і сказав, що відібрати в людини чесно заслужені нагороди за спортивні досягнення неможливо.

Народний депутат України від фракції «Слуга народу» Георгій Мазурашу у ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» прокоментував рішення про позбавлення ексгравця національної збірної Анатолія Тимощука державних нагород:

«У мене, можливо, непопулярна думка. Ну, неможливо позбавити людину нагород, які вона заробила чесно! Це ж не допінг. Все це емоції, але не дуже мудро позбавляти нагород».

Мазурашу також сказав, що яким є Тимощук – вирішувати людям:

«Він і так для багатьох українців – негативний герой. І що тепер, карати його, ще більше ненавидіти? Це так не працює. Люди самі розберуться, для кого він – кумир, а для кого – антигерой». 

Георгій Мазурашу (зліва). Фото: Г. М.

Наостанок нардеп розповів, в якому випадку позбавлення нагород було б логічним:

«Якби він мав нагороди за патріотизм чи за позицію, то була б логіка. А як можна забрати його спортивні успіхи? Матчі за збірну він уже зіграв. І приніс немало позитивних емоцій і спортивну славу Україні своєю грою».

  • В січні 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким проти Анатолія Тимощука було застосовано економічні санкції.
  • Обмеження, згідно з Законом України «Про санкції», передбачають також позбавлення державних нагород.
  • Рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ від 11 березня 2022 р. Тимощука позбавили всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату, Кубку, Суперкубку України.
  • Також ексфутболіста виключили з реєстру гравців збірних та пожиттєво заборонили займатися футбольною діяльністю в Україні.
  • До виключення з реєстру Тимощук був рекордсменом збірної за кількістю проведених матчів – 144. 
  • Обмеження до колишнього капітана національної команди пов’язані з відсутністю будь-яких публічних заяв щодо російсько-української війни та продовженням співпраці з клубом країни-агресора.