«У нього є пропозиція»: колишньому головному тренеру Шахтаря офіційно запропонували змінити клуб

Переглядів 2123
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
«У нього є пропозиція»: колишньому головному тренеру Шахтаря офіційно запропонували змінити клуб
Луїш Каштру. Фото: Google
Сага з екстренером Шахтаря Луїшем Каштру та його місцем роботи набирає обертів. Ботафого, в якому нині працює тренер, оголосив про пропозицію від Аль-Насру.

Власник Ботафого Джон Текстор підтвердив, що головний тренер команди Луїш Каштру, який раніше працював із Шахтарем, отримав «дуже спокусливу пропозицію» від саудівського Аль-Насру, провідною зіркою якого є Кріштіану Роналду:

«Я домовився, що не буду говорити з ним про це до гри з Палмейрасом. У нього є пропозиція, люди в Саудівській Аравії намагаються контролювати футбольний світ за допомогою грошей, це дуже спокусливо. Це складне рішення. Він любить цей клуб, я знаю, що він хоче залишитися».

Не такий категоричний щодо свого майбутнього сам Каштру. Саме місце роботи португальського спеціаліста було ключовою темою пресконференції тренера Ботафого після перемоги над Палмейрасом (1:0):

«У моєму контракті є пункт, який говорить, що якщо інший клуб хоче мене, вони повинні заплатити, і щоб звільнити мене, Ботафого повинен виплатити мені ту зарплату, яка залишиться до кінця року. Я не знаю, що буде далі, я знаю, що сьогодні ми виграли, і це все». 

Втім, як зазначає бразильське видання uol, Каштру нині веде перемовини з Ботафого про подовження контракту, термін якого спливає в квітні 2024 року.

Transfermarkt ж повідомляє про закінчення угоди португальського спеціаліста з клубом 31 грудня 2023 року.

  • Раніше вболівальники Ботафого засипали Каштру проханнями залишитися в команді.
  • Ботафого наразі очолює турнірну таблицю бразильської Серії А з семиочковим відривом від другого Греміо.
  • Португалець вже працював на Близькому Сході. Каштру керував катарським ФК Аль-Духаїль з 2021 по 2022 рік: 26 матчів, 18 перемог, п'ять нічиїх та три поразки.
  • Каштру очолював Шахтар із 2019 по 2021 рік та привів «гірників» до чемпіонського титулу та півфіналу Ліги Європи в сезоні 2019/2020.