У Зінченка великі проблеми: Арсенал націлився на зіркового конкурента українця, який витіснив його у Ман Сіті

Переглядів 8866
Олександр Калінін Олександр Калінін
2 голоси
У Зінченка великі проблеми: Арсенал націлився на зіркового конкурента українця, який витіснив його у Ман Сіті
Олександр Зінченко, фото: ФК Арсенал
В найближче трансферне вікно Арсенал хоче зміцнити захисну лінію. «Каноніри» проявляють інтерес до універсального захисника збірної Португалії Жоау Канселу.

На даний час Жоау Канселу виступає за Баварію, до якої він приєднався зимою на правах піврічної оренди. Але гравець навряд чи повернеться до Манчестер Сіті, якому належить його контракт.

У німецького клубу є опція викупу гравця у розмірі 70 мільйонів євро. І хоча Баварія публічно наполягає на тому, що ця ціна занадто висока, чемпіони Бундесліги все ж хотіли б зберегти універсального крайнього захисника.

Але, як повідомляє 90min, Канселу також цікавий Барселоні, Реалу та Арсеналу. Головний тренер червоних Мікель Артета працював з ним під час їхнього перебування в Ман Сіті у 2019 році і вважає, що він міг би добре вписатися в нинішню тактичну схему «канонірів».

Рідною позицією 28-річного гравця є правий фланг оборони, але у Сіті він трансформувався у лівого захисника, забравши ігровий час у Олександра Зінченка:

  • в останньому сезоні у стані голубих (2021/22) українець провів 28 матчів у всіх турнірах (1843 хвилини);
  • Канселу у тій же кампанії виходив на поле у 52 іграх, з них у 32 – саме на лівому фланзі (2868 хвилин).

У Баварії, в складі якої він вже має 18 поєдинків, гол і п'ять асистів, португалець також переважно виступає як лівий захисник. Його контракт із Ман Сіті розрахований до літа 2027 року. Портал Transfermarkt оцінює його у 60 мільйонів євро.

Зінченко в поточному сезоні має наступну статистику: 33 гри, гол і дві результативні передачі.