УАФ домагається від УЄФА тотального бану для росіян: українські чиновники просять скасувати матч Катар – рф

Переглядів 2023
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
УАФ домагається від УЄФА тотального бану для росіян: українські чиновники просять скасувати матч Катар – рф
Вболівальники збірної росії. Фото: Google
У зв’язку із можливим проведенням матчу Катар – росія УАФ надіслала лист на адресу ФІФА та Футбольної асоціації Катару, в якому категорично засуджує подібну ініціативу.

Повна ізоляція! Тільки так. Керівництво Української асоціації футболу категорично проти, щоб в час кривавої та підступної війни росії проти України, збірна країни-терориста мала змогу проводити будь-які матчі. Навіть товариські.

УАФ склало та направило до УЄФА та Футбольної асоціації Катару офіційний лист з проханням скасувати проведення товариської гри Катар – росія. 

«Згідно з відкритими джерелами, російський футбольний союз офіційно підтвердив, що національна чоловіча збірна росії у вересні 2023 року зіграє товариський матч зі збірною Катару. 

Ми в УАФ щиро вважаємо, що вищезазначені матчі не можуть відбуватися за нинішніх обставин, будучи дозволеними й підтриманими конфедераціями й асоціаціями-членами, оскільки це суперечить вмотивованим намірам ФІФА щодо ізоляції агресорів від світової футбольної спільноти», – йдеться в листі, який опублікували на офіційному сайті УАФ.

Підписав листа перший віце-президент асоціації Анатолій Дем'яненко.

  • Всі збірні росії та клуби РФ виключені з участі в міжнародних змаганнях через напад путінських військ на Україну;
  • В 2023 році росія зіграла товариські матчі проти Іраку (2:0) та Ірану (1:1);
  • В 2022 році піддані путіна здійснили візити до «провідних» футбольних країн світу: Узбекистану (0:0), Таджикистану (0:0) та Киргистану (2:1).