УАФ підробила підпис легендарного арбітра Колліни: джерело розкрило сенсаційні подробиці афери

Переглядів 5469
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
3 голоси
УАФ підробила підпис легендарного арбітра Колліни: джерело розкрило сенсаційні подробиці афери
Андрій Павелко та П'єрлуїджі Колліна. Фото: Twitter
В українській асоціації футболу підробили документ з підписом відомого арбітра П'єрлуїджі Колліни, який раніше працював куратором системи суддівства в Україні.

У вівторок, п'ятого вересня, пройшло судове засідання з розгляду справи про продовження запобіжного заходу генеральному секретарю УАФ Юрію Запісоцькому.

Під час цього засідання прокурор надав документи, за якими були сплачені кошти колишньому куратору системи суддівства в Україні П’єрулуїджі Колліні.

Нагадаємо, що 18 червня 2015 року тоді ще ФФУ, яку з березня очолив Андрій Павелко, підписала новий контракт із куратором суддівського корпусу України Колліною. Проте першого липня того ж року була підписана додаткова угода, за якою італійцю збільшили зарплатню на 678 тисяч євро. Але, на цих двох договорах підписи Колліни кардинально відрізняються.

Під час судового засідання, прокурор надав протокол допиту Володимира Генінсона, який заявив, що він ніколи його не підписував документ першого липня 2015 року і додав, що часто бачив підписи Колліни і може підтвердити, що в документі від першого липня 2015 року не підпис італійця.

Колаж: FootballHub

Зазначається, що слідство дійшло висновку, що даними діями створено видимість факту заборгованості УАФ перед італійським суддею. Водночас, сторона захисту так і не надала актів приймання-передачі наданих послуг, за які заплатили П'єрлуїджі Колліні. 

Відзначимо, що арест Запісоцького продовжили на 60 діб, до третього листопада включно. Про це повідомив сайт FootballHub.

  • Нагадаємо, що над президентом УАФ Павелком та генсеком організації Запісоцьким ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • Колліна працював в українському футболі з 2010-го по 2016 роки.
  • Кар'єру судді італієць почав у 1977 році, а закінчив у 2005-му.
  • Генінсон у 2015 році був виконавчим директором ФФУ.