УКРАЇНЦІ ПРИРЕЧЕНІ? БЕЗГЛУЗДО ПРО ЦЕ КАЗАТИ

Переглядів 239
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Українцям дісталася найбільш небезпечна команда з «несіяних», і дехто з-за кордону вже почав посипати голову попелом

Українська збірна сім разів зустрічалася з французами і жодного разу не перемогла, лише тричі зіграла внічию, а останнього разу на Євро-2012 приголомшено поступилася — 0:2. Коментуючи жереб, який знову звів українську і французьку команди, колишній захисник московського «Спартака» Валерій Рейнгольд заявив, що не вірить в нашу збірну в матчах плей-оф.

— Думаю, що українці приречені, — сказав Рейнгольд в інтерв’ю одному з російських видань. — Абсолютно нічого цікавого у парі Україна — Франція немає. Єдине, на що вони можуть розраховувати — це компенсувати за рахунок свого поля. Але це зараз — розмова для жебраків. Все це показано самою Україною. Нічого особливого в цій команді немає. Вона нічим не вирізняється. І що потрапила на Францію, вважаю бідою. На мій погляд, французи не «ляжуть». Моя думка — приблизно 60 на 40 у відсот­ковому відношенні на їхню користь.

Відомий експерт Йожеф Сабо, за часів якого на чолі нашої національної команди українці у відборі до ЧЄ-2000 двічі зіграли з французами внічию 0:0, у коментарі «УФ» розсудливо відреагував на слова російського спеціаліста.

— Особисто я вважаю, що нашій збірній дістався дуже грізний суперник, мабуть, найсильніший з усіх, хто був представлений у числі «сіяних» і «несіяних», — відзначив Сабо. — На мою думку, Франція сильніша і за Хорватію, і за Португалію, і це дійсно непростий суперник. Сьогодні французи під керівництвом Дідьє Дешама показують якісний, сучасний футбол. Головне, що «зірки» підпорядковані командній грі, а вже на другому плані індивідуальна майстерність. Тому буде складно. Але говорити, що ми приречені — це безглуздо. Казати завжди легше.

Як оцінюю шанси? Безумовно, не можна недооцінювати французів, яких вважаю фаворитами. Але так само казали і про Польщу, коли наша збірна грала з нею у Варшаві. Мовляв, у складі поляків декілька гравців дортмундської «Боруссії», яка впевнено крокувала Лігою чемпіонів, інші представники сильних європейських клубів, і, мовляв, вдома господарі дуже грізні. Але на ділі наші хлопці перемогли — 3:1, і поставили на місце усіх скептиків.

Якщо пам’ятаєте, коли я керував збірною України, ми двічі зіграли внічию з французами. Враховуйте, що в тій команді, окрім інших, грав такий футболіст, як Зінедін Зідан, який міг самостійно вирішити долю зустрічі. Проте в Парижі господарям дуже пощастило, що Андрій Шевченко за сім хвилин до кінця матчу не використав вихід сам на сам з голкіпером. Чому він саме так хотів перехитрити Фаб’єна Бартеза — досі не розумію. Та й у Києві грали на рівних. Тому мені не подобається, коли кажуть, що ми приречені. Це наче баба надвоє гадала.

І не бачу суттєвої різниці, що перший матч з французами граємо дома. Михайло Фоменко знає, що робить, ризик чи авантюру можна одразу відкинути. Є у нас швидкі футболісти — такі, як Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка, Роман Зозуля, маємо й інші козирі. Думаю, у французів буде чимало проблем.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X