Український воротар став героєм в Італії: спочатку забив гол, а потім відбив пенальті в дебютному матчі

Переглядів 5044
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Український воротар став героєм в Італії: спочатку забив гол, а потім відбив пенальті в дебютному матчі
Нікіта Контіні-Барановський. Фото: Сампдорія
Нікіта Контіні-Барановський своїми успішними діями в серії пенальті вивів Сампдорію до 1/8 фіналу Кубку Італії. Воротар спочатку забив пенальті, а потів парирував одинадцятиметровий.

26-річний український голкіпер Сампдорії Нікіта Контіні-Барановський став справжнім героєм поєдинку 1/16 фіналу Кубку Італії з Асколі.

Українець вийшов у старті на цей матч, який для нього був дебютним за Сампдорію. Перший тайм завершився внічию 1:1. У другій половині зустріч також голів не було. У додатковий час на 110-й хвилині Асколі вдалося вийти вперед. Але вже на 118-й хвилині команда з Генуї вирівняла положення завдяки голу лідера колективу Капуто. 

Доля зустрічі вирішувалася в серії пенальті. Довго були гойдалки і дійшло до того, що рахунок став 8:8. Коли настала черга бити воротарям, до м’яча підійшов Контіні-Барановський, який впевнено реалізував пенальті. Потім підійшов бити одинадцятиметровий 37-річний голкіпер Асколі Енріко Гуарна. Як підсумок, українець вгадав кут і в чудовому стрибку парирував удар. Сампдорія перемогла в серії пенальті з рахунком 9:8 і вийшла до 1/8 фіналу Кубку Італії!

Відео з чудесами від Контіні-Барановського дивіться тут.

Уродженець Черкас Нікіта Контіні-Барановський, який також має італійське громадянство, належить Наполі і перейшов до Сампдорії на правах аренди у серпні 2022 року. Матч з Асколі став для українця дебютним у футболці генуезців.