УПЕРШЕ З КІНЦЯ ВЕРЕСНЯ!

Переглядів 200
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Харків’яни не можуть перемогти у чемпіонаті в трьох матчах поспіль, мають у пасиві крупну поразку від донецького «Металурга», а також нічиї з «Ворсклою» й «Іллічівцем». Є об’єктивні причини таких невдач: через рецидив травми не в оптимальних кондиціях Хав’єр, через ушкодження в двох останніх матчах не може допомогти команді кремезний центральний захисник Родріго Моледо. Але розчаровують інші легіо­нери «Металіста». Якщо не подобається у Харкові, наприклад, Себастьяну Бланко, Марлосу, Алехандро Гомесу чи навіть Хосе Сосі, якого чутки відправляють у Аргентину чи в Іспанію, то навіщо їх тримати? Може, в них ностальгія за батьківщиною чи інші причини не викладатися на пов­ну потужність? Певне, колектив потребує струсу й оновлення.

А, може, легіонерам потрібний інший тренер, може, Мирон Маркевич чимось їх не влаштовує? Нелегко сказати. Але відразу після матчу в Маріуполі в Маркевича відбулася розмова з президентом клубу Сергієм Курченком. Чи йшлося про долю тренера, невідомо. Як зазначив Мирон Богданович, говорили про плани на наступний рік, про комплектацію команди, що наразі є головним питанням, але детальніша розмова буде після матчу в Дніпропетровську.

Головного болю вистачало й у Миколи Павлова: травми завадили зіграти голкіперу Рустаму Худжамову та Руслану Фоміну, поза грою були грузини Торніке Окріашвілі та Давид Таргамадзе. Тренер довірив місце у складі молодим футболістам, зокрема, вперше в прем’єр-лізі випустив Дмитра Мишнєва: «Хлопець заслужив на дебют своїм ставленням, роботою за дубль, де він не випадково носить капітанську пов’язку. До вчорашньої гри молодіжка займала перше місце у своїй першості, й у цьому велика заслуга Мишнєва. Якби всі були здорові, я би на такий крок у грі з «Металістом» не пішов. Думаю, не тільки я. Будь-який тренер у грі з такою командою, як «Металіст», довірить місце у складі перевіреним бійцям, а не зеленій молоді, яка була сьогодні в наших лавах».

Серед інших особливостей матчу — Миколі Іщенку в одному з моментів зламали ніс. Але ця неприємність не затьмарила захисникові радість од народження другої дитини, із чим Іщенка привітали партнери після забитого м’яча. З іншого боку, Марко Девич забив уперше з кінця вересня, коли відзначився хет-триком у воротах запорізького «Металурга»!

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X