«УПЛ бреше, вони не підписали трирічний контракт із Setanta»: Циганик висловився про скандали з телепулом

Переглядів 375
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«УПЛ бреше, вони не підписали трирічний контракт із Setanta»: Циганик висловився про скандали з телепулом
Setanta Sports, фото: УПЛ
Футбольний журналіст та коментатор Ігор Циганик поділився своїм баченням щодо скандалу з єдиним телепулом, а також розповів, чим насправді на його думку має займатися УПЛ в цій ситуації.

Впродовж минулого тижня в чемпіонаті пройшла хвиля скандалів, пов'язана із недопуском офіційного транслятора у особі Setanta Sports до деяких матчів УПЛ (Зоря – Ворскла (3:1), Рух – Металіст (1:2), Динамо – Дніпро (0:3)).

Циганик стає на сторону бунтівників і згадує, що в українському футболі вже була практика, коли УПЛ скасовувала результати тендеру. Десять років тому це відбулося по відношеннюю до який медіа групи «1+1», що запропонувала клубам по 15 мільйонів євро за сезон. 

В цьому році на тендер спочатку претендували дві групи - телеканали «Футбол» з Megogo та Setanta з «1+1». Але після того, як ТК «Футбол» перестали існувати, Setanta, за словами Циганика, зрозуміла, що може стати монополістом і відмовилася від переговорів із «1+1».

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Setanta Sports Ukraine (@setantasportsua)

Журналіст вважає, що УПЛ має працювати на благо клубів і головне завдання цієї організації було продати права на матчі якнайвигідніше, а не віддати їх першому ж бажаючому.

На його думку УПЛ мала скасувати результати телепулу, оскільки не всі клуби погодилися на запропоновані умови. Прем'єр-лізі потрібно виробити рішення, яке підійде всім, а не ламати через коліно незгодних.

Також Циганик розповів, чому УПЛ взяла на себе виробництво картинки для Setanta. За його словами, причина є дуже простою – організація бере певний відсоток комісії від суми договору, а закладена сума на виробництво підвищує загальну вартість угоди.

«Спочатку йшлося про те, що Setanta сама робитиме виробництво телекартинки, але це було невигідно УПЛ. Чому? Ціна контракту тоді була б мільйоном. Комісія УПЛ із 3,2 мільйона доларів та комісія з мільйона доларів, це інша історія».

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Setanta Sports Ukraine (@setantasportsua)

Журналіст заявив, що гарні цифри зі збільшенням доходу наступного сезону є фейком. Бо УПЛ замовчує той факт, що угода з Setanta підписана не на три роки, а на рік із можливістю продовження ще на два. І є ймовірність того, що співробітництво припиниться вже через рік.

«УПЛ бреше, вони не підписали трирічний контракт із Setanta, нехай покажуть договір. Контракт підписаний за системою 1+2, і наприкінці наступного року все може скінчитися. І всі 6,7 мільйонів, які прописані – це дуже фіктивно. І наприкінці наступного року його можуть не продовжити», - сказав Циганік в ефірі авторської програми.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Ігор Циганик (@cyganyk)

При цьому журналіст все одно впевнений, що скандал навколо трансляцій матчів УПЛ незабаром зійде нанівець.

Нагадаємо, що УПЛ передала всі матеріали по вищезгаданим клубам до КДК УАФ. На перший раз клубам світять штрафи у розмірі 250 тисяч гривень, але при повторних порушеннях справа може дійти і до зняття залікових пунктів.

X