УПЛ – найменш видовищна ліга Європи: авторитетний портал опублікував рейтинг креативності команд чемпіонатів

Переглядів 462
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
УПЛ – найменш видовищна ліга Європи: авторитетний портал опублікував рейтинг креативності команд чемпіонатів
Фото: ФК Шахтар
Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES) опублікував аналіз видовищності гри футбольних команд у різних чемпіонатах. Українська Прем’єр-ліга – друга найгірша у світі.

Football Observatory проаналізувала кількість гольових моментів у 74 чемпіонатах планети та сформувала рейтинги видовищності. До уваги бралися матчі, зіграні у цьому році – з 1 січня по 26 вересня 2022 року.

Українська Прем'єр-ліга очолила антирейтинг європейських чемпіонатів і стала другою найгіршою у світі за видовищністю.

У чемпіонаті України в середньому створюють 8,62 моменту за матч. Тільки Болгарія має такі ж скромні показники. У світовому рейтингу наша Прем'єр-ліга випереджає лише бразильську Серію В.

Найбільш видовищними у рейтингу є німецька Бундесліга (у середньому створюють 13 гольових моментів за матч), нідерландська Ерстедівізі, норвезька Елітесерієн, катарська Старс-ліга та австралійська А-ліга.

За результативністю чемпіонат України (2,23 гола за матч) має восьмий найгірший результат у світі та другий у Європі. Гірше за нас серед європейських першостей лише греки.

Зауважимо, що слід враховувати, що до дослідження потрапили виключно матчі УПЛ, зіграні в умовах повномасштабної війни з росією.

X