УПЛ та ПФЛ планують повернути вболівальників на трибуни: футбольні організації готуються звернутися до УАФ

Переглядів 1414
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
УПЛ та ПФЛ планують повернути вболівальників на трибуни: футбольні організації готуються звернутися до УАФ
Ультрас київського Динамо на трибунах НСК Олімпійський. Фото: Google
Усім вболівальникам приготуватися. З сезону 2023/2024 років допуск для фанатів на трибуни українських стадіонів можуть знову зробити вільним.

Наступного тижня в ПФЛ має відбутися робоча нарада, на якій окрім інших важливих питань, також буде проаналізована ситуація з гарантіями безпеки на стадіонах, котрі прийматимуть календарні поєдинки Першої та Другій ліг в сезоні 2023/2024 років.

Якщо становище з бомбосховищами (укриттями) та логістичними питаннями відповідатиме військовим вимогам сьогодення, то буде підготовлено звернення до керівництва УАФ з пропозицією проводити поєдинки з глядачами.

В аналогічному ключі збираються діяти й керівники УПЛ, – інформує Sport.ua з посиланням на власні джерела.

Жодної більшої конкретики наразі немає. Наприклад чи буде дозволено заповнювати трибуни стадіонів на всі 100 відсотків чи частково.

  • В сезоні 2022/2023 років через небезпеку для життя вболівальників, доступ на трибуни всіх українських стадіонів був заборонений;
  • Єдині хто мав право знаходитяся на стадіоні, окрім футболістів, були представники ЗМІ (в обмеженій кількості);
  • Однак деякі клуби встановлені парила порушували. Наприклад Шахтар, Полісся, Чорномоець, Минай та декілька разів Верес були покарані грошовими штрафами накладеним КДК УАФ за присутність вболівальників на трибунах.