«Усі стали топ-гравцями»: італійці у захваті від трансферів Луческу часів Шахтаря

Переглядів 1128
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Усі стали топ-гравцями»: італійці у захваті від трансферів Луческу часів Шахтаря
Мірча Луческу. Фото: Динамо
Румунський спеціаліст Мірча Луческу отримав визнання від італійської преси за свою успішну трансферну діяльність періоду роботи у Шахтарі.

Мірча Луческу працював у Шахтарі з 2004 по 2016 роки. Саме за часів його керівництва командою донеччани стали наголошувати на бразильських виконавцях.

Багато хто з них приніс користь «гірникам» не лише на футбольному полі, а й допоміг клубу добре заробити, перейшовши в топові команди Європи. Цей факт відзначив італійський журналіст Карло Піццігоні у статті для видання TUTTOmercatoWEB про переходи бразильців до Реалу.

Експерт, відзначаючи кадрову політику «вершкових» щодо трансферів футболістів із країни Південної Америки, похвалив успішні угоди Луческу.

«Ви ще пам'ятаєте Мірчу Луческу у Шахтарі? Взяв Дугласа Косту, Фернандіньо, Вілліана... Усі вони прийшли за невеликі гроші, потім стали топ-гравцями, які принесли успіх, а потім багато грошей від їхнього трансферу».

Експерт зазначає далекоглядність Містера, який інвестував у молодих гравців, які зуміли за короткий час увійти в історію українського клубу.

«Головна команда світу - Реал - в останні роки брала гравців рівня, порівнянного з інтуїцією Луческу: Вінісіуса Жуніора, Родріго, Рейньєра, а кілька днів тому оформила придбання 16-річного Ендріка з Палмейраса», - пише Піццігоні.

Нагадаємо, що Ендрік може обійтися мадридцям загалом близько 72 мільйонів євро. Талант Палмейраса переїде до Мадриду у 2024 році після повноліття.

Луческу завоював із Шахтарем 22 трофеї:

  • вісім чемпіонатів України;
  • шість Кубків України;
  • сім Суперкубків України;
  • Кубок УЄФА 2008/09.

З літа 2020 румун очолює Динамо.

X