УЄФА переглянув рішення щодо додаткового місця в Лізі чемпіонів: Шахтар має відношення до цього

Переглядів 1816
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
УЄФА переглянув рішення щодо додаткового місця в Лізі чемпіонів: Шахтар має відношення до цього
Футболісти Шахтаря Фото: ФК Шахтар
УЄФА планує реформувати найпрестижніший єврокубковий турнір, запровадивши швейцарську систему розіграшу та збільшивши кількість учасників до 36.

Реформа Ліги чемпіонів, яку УЄФА планує запровадити з сезону 2024/25, передбачає скасування класичної групової стадії та перехід на швейцарську систему розіграшу. Це передбачає проведення змагань із єдиною турнірною таблицею.

Замість 32 команд в основному турнірі Ліги чемпіонів стартуватиме 36 клубів.

УЄФА розглядав варіант, за якого одне з додаткових місць отримуватиме найрейтинговіший чемпіон тих країн, які не здобули б пряму путівку до Ліги чемпіонів.

Проте від цієї ідеї організація відмовилася через можливе домінування Шахтаря в українській Прем'єр-лізі. Про це повідомило авторитетне видання ESPN.

«Гірники» посідають 25 місце у клубному рейтингу УЄФА. Донецьку команду випереджають лише представники топ-7 європейських ліг. При цьому рейтинг УПЛ знижується.

Таким чином, від запровадження цього правила найбільше виграв би саме Шахтар. УЄФА ухвалив рішення розігрувати вакантне місце у Лізі чемпіонів у кваліфікаційних раундах.

Зазначимо, що Україна втратить гарантоване місце у Лізі чемпіонів із сезону 2024/25.