УЄФА проти допомоги українцям, які постраждали від війни? Шахтарю заборонили грати у ЛЧ з логотипом United 24

Переглядів 816
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
УЄФА проти допомоги українцям, які постраждали від війни? Шахтарю заборонили грати у ЛЧ з логотипом United 24
Тарас Степаненко та гравці Шахтаря. Фото: Getty Images
Союз європейських футбольних асоціацій виступав з забороною для донецького Шахтаря грати в матчах Ліги чемпіонів з логотипом платформи United 24, що створена для допомоги українцям, які постраждали від війни с РФ.

У матчі з РБ Лейпциг та інших гарантованих п’яти поєдинках у Лізі чемпіонів Шахтар не зможе використовувати логотип благодійної платформи United24, яка була створена для допомоги українцям, що постраждали від війни з російським загарбником, через заборону з боку УЄФА.

Таке рішення Союз європейських футбольних асоціацій пов’язано з тим, що організація дозволяє використовувати символіку благодійних організацій лише у тому випадку, якщо вони не пов'язані з політикою.

Платформу United 24 було створено п’ятого травня цього року з особистої ініціативи президента України Володимира Зеленського для допомоги наших громадянам, які постраждали від звірств російської армії.

Матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів Лейпциг – Шахтар відбудеться 6 вересня. Початок – о 22:00 за київським часом. Також у групі з донецькою командою грають Реал та Селтік.