В Англії назвали головну проблему поточної кризи Челсі: вона напряму стосується Мудрика

Переглядів 7190
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
В Англії назвали головну проблему поточної кризи Челсі: вона напряму стосується Мудрика
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Лондонський Челсі має найвищий відсоток володіння м'ячем у стартових турах чемпіонату Англії. У місцевій пресі скептично висловились з приводу ефективності цього контролю.

У перших чотирьох матчах сезону англійської Прем'єр-ліги Челсі в середньому володів м'ячем 70,8%. Це більше, ніж будь-яка інша команда, причому з досить значним відривом.

П'ятірка найкращих команд АПЛ за показником володіння м'ячем

  1. Челсі – 70,8%;
  2. Манчестер Сіті – 67,6%;
  3. Брайтон – 64,4%;
  4. Арсенал – 64,2%;
  5. Тоттенгем – 59,1%.

Проблемою команди українського вінгера Михайла Мудрика є те, що команда маючи такий високий відсоток контролю забила лише п'ять голів. До прикладу Брайтон забив 12, Манчестер Сіті та Тоттенгем по 11, Арсенал вісім.

В Англії вважають, що Челсі не вміє вчасно передати м'яч супернику, щоб піймати його на контратаці, а зациклене на контролі. Також там наводять у приклад команду Пепа Гвардіоли

«Манчестер Сіті беруть на себе ініціативу, дають супернику трохи поволодіти м'ячем і готові завдати удару в контратаку, щоб добити його».

Місцеве видання вважає, що команді Мудрика необхідно якомога швидше знайти баланс між відсотком володіння та забитими голами, якщо команда хоче чогось досягти.

«Величезна прірва між нашим середнім показником володіння м'ячем і забитими голами є визначним явищем у всій лізі, і хоча це очевидно, для нас абсолютним пріоритетом є виправити це, якщо ми хочемо чогось досягти цього сезону», – йдеться у матеріалі ChelseaNews.

  • У наступному матчі Челсі зіграє проти Борнмуту, у складі якого виступає Ілля Забарний. Поєдинок пройде 17 вересня.
  • Наразі сині посідають 11 сходинку в турнірній таблиці АПЛ, маючи у своєму активі чотири бали після чотирьох турів.
  • У нинішньому сезоні Мудрик провів 54 хвилини у двох поєдинках за Челсі та результативними діями не відзначався.