«В них все ще є мій протеже»: Луческу назвав фаворита чемпіонату Італії з ексзіркою Шахтаря у складі

Переглядів 21572
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
«В них все ще є мій протеже»: Луческу назвав фаворита чемпіонату Італії з ексзіркою Шахтаря у складі
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу висловився стосовно фаворита у боротьбі за чемпіонські медалі італійської Серії А сезону 2023/24.

Наставник київського Динамо Мірча Луческу вважає, що міланський Інтер, який він очолював у сезоні 1998/1999, є головним претендентом на чемпіонство в Серії А. 

«Інтер був у фіналі Ліги чемпіонів минулого сезону, зараз команда Індзагі добре стартувала і є фаворитом в боротьбі за Скудетто. Інтер у міжсезоння втратив хороших гравців, але у них все ще є Генріх Мхітарян – мій протеже, розумний і винятковий півзахисник».

Також 78-річний румунський фахівець виокремив лідера нерадзуррі Лаутаро Мартінеса, який має повести команду за собою.

«Лаутаро – суперфорвард, фантастичний, великий талант, і тепер він абсолютний лідер, він також знає, як допомагати своїм товаришам по команді».

Щодо інших претендентів, то Луческу вважає, що Мілан та Ювентус складуть конкуренцію Інтеру. Також Мірча очікує, що чинного чемпіона Італії (Наполі) спікатимуть проблеми у нинішньому сезоні.

«Серед інших претендентів мені подобається Мілан. І стережіться Ювентуса! Відсутність матчів у єврокубках може бути перевагою, тому не слід їх недооцінювати. Я думаю, що у Наполі будуть деякі проблеми, адже коли змінюється тренер, гравцям нелегко відразу адаптуватися до змін», – цитує Луческу Gazzetta dello Sport.

  • Луческу провів на чолі Інтера 17 матчів: чотири перемоги, чотири нічиї та дев'ять поразок.
  • Також Мірча очолював такі італійські клуби, як Піза (1990-1991), Брешія (1991-1996) та Реджана (1996-1997).
  • Мхітарян провів під керівництвом Луческу в донецькому Шахтарі (2010-2013) 106 матчів, забив 44 голи та оформив 24 асисти.