«В Шахтарі його більше не буде»: експерт виніс вирок зірковому футболісту «гірників»

Переглядів 1522
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«В Шахтарі його більше не буде»: експерт виніс вирок зірковому футболісту «гірників»
Марлон. Фото: Шахтар
Відомий український коментатор Кирило Круторогов висловився щодо шансів кількох бразильців Шахтаря на повернення до донецького клубу після оренд.

Футбольний коментатор Кирило Круторогов, який часто працював на матчах Шахтаря в УПЛ та єврокубках, поділився думкою щодо майбутнього деяких легіонерів донеччан.

Зокрема, він вважає, що у Марлона та Вітао не буде місця у Шахтарі.

«Марлон пограв за Монцу, тепер перейшов в оренду в рідне Флуміненсе. Він був однозначним протеже Де Дзербі і важливим гвинтиком у механізмі команди італійця. Припущу, що в Шахтарі його більше не буде. Контракт діє ще рік (три роки згідно з Transfermarkt – прим. «УФ»). Як і Вітао.

Але вони такі «пожежники», що було б краще за можливості їх продати найближчим часом, ніж розраховувати в теоретичному майбутньому як на частину команди «Гірників».

Також експерт висловився щодо ситуації Майкона та Педріньйо.

«Контракти Майкона і Педріньо закінчуються взимку. На жаль, найімовірніше, вони також підуть безкоштовно. Можуть просто підписати повноцінні контракти з тими клубами, в яких грають зараз. 

Хоча було б добре, якби Шахтар встиг їх продати цього літа. Але це малоймовірно», – сказав Круторогов в інтерв'ю для сайту FanDay.net.

  • Усі перераховані вище футболісти виступають в оренді в інших клубах за правилом ФІФА, яке дає змогу легіонерам призупиняти контракти з українськими командами через війну в країні.
  • 27-річний центральний захисник Марлон грає за Флуміненсе. Оренда розрахована до 30 червня 2024 року, а угода з Шахтарем – до 30 червня 2026 року.
  • 23-річний центрбек Вітао зараз виступає за Інтернасьонал. Орендна угода розрахована до 30 червня 2024 року. Контракт із Шахтарем закінчується тоді ж.
  • 26-річний бразильський хавбек Майкон грає за Корінтіанс. Оренда розрахована до 31 грудня 2023 року, а контракт із Шахтарем – до кінця 2025 року.
  • 25-річний вінгер Педріньйо зараз в оренді в Атлетіко Мінейро, яка розрахована до 31 грудня 2023 року. Його угода з Шахтарем дійсна до 30 червня 2025 року.