«Ваш вибір опорних півзахисників мені не подобається»

Переглядів 164
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ, екс-нападник збірної України:

— На останній рубіж поставив би зразу двох воротарів — Дениса Бойка й Олександра Шовковського. Перший цього сезону демонстрував дуже непогану гру, а другий допоміг «Динамо» стати чемпіоном і здобути Кубок країни. Щодо лінії захисту можу погодитися, але не з усім. На мою думку, в парі з Александаром Драговичем заслуговує бути Дуглас із «Дніпра». Бразилець часом показував просто фантастичну гру, повністю викладався і був справжньою опорою оборони дніпрян. Данило Сілва все-таки більше правий захисник. Стосовно Даріо Срни та Микити Каменюки не маю нічого проти — обидва є дуже важливими фігурами у своїх командах, що й підтверджують од матчу до матчу.

Ваш вибір опорних півзахисників мені не подобається. Замість Тараса Степаненка поставив би Джабу Канкаву, який є дуже корисним для своєї команди. І діє він доволі якісно впродовж тривалого часу. Щодо Сергія Рибалки, то це лише перший його сезон в основному складі «Динамо», тож йому ще треба багато працювати, щоби себе зарекомендувати. Але особливої альтернативи для нього поки не бачу.

Із флангових півзахисників точно заслуговує на місце серед найкращих Андрій Ярмоленко, який для «Динамо» став ключовим виконавцем. Думаю, якщо цей гравець знайде собі інше місце роботи, киянам попервах буде непросто його замінити. Усі інші персоналії, в тому числі Євген Коноплянка, дискусійні. Наприклад, замість Коноплянки можна сміливо ставити Джермейна Ленса, який дуже плідно провів минулий сезон, забив п’ять м’ячів і віддав десять голевих передач. Без нього, як і без Ярмоленка, складно уявити нинішнє «Динамо».

На місце під нападником рівнозначно заслуговують «гірник» Тейшейра та дніпрянин Руслан Ротань. Перший став найкращим бомбардиром чемпіонату, вагомою постаттю в «Шахтарі». У другого були певні проблеми на початку сезону, коли не було визначеності з його подальшою долею. Але коли нарешті вдалося залагодити питання з «Дніпром», Ротань став нагадувати самого себе в найкращі часи. Він має світлу голову, чудово бачить поле, а його передачі майже завжди спричиняють значне загострення.

На вістря атаки можна було би делегувати Артема Кравця, який забив 15 м’ячів, виконував великі обсяги роботи, загалом, значно корисним був колективу. Але Ерік Бікфалві так само був дуже старанним, і ще більше його здобуток заслуговує на повагу, що зробив він його у складі середняка чемпіонату.

У вас ні в основний склад, ні в когорту запасних не потрапив жоден представник «Ворскли», яка також достойно провела чемпіонат і виборола єврокубкове місце. Думаю, як мінімум, двох полтавців можна було би виокремити — Санжара Турсунова, який зіграв усі 26 матчів прем’єр-ліги, забив п’ять м’ячів і віддав шість голевих передач, а також Артема Громова, в активі якого сім влучень і чотири голевих паси.

Стосовно тренера Сергія Реброва, то за нього промовисто кажуть результати «Динамо».

X