Вернидуб втратив через них роботу і програв два трофеї: молдавський клуб офіційно зник з футбольної мапи світу

Переглядів 2928
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
Вернидуб втратив через них роботу і програв два трофеї: молдавський клуб офіційно зник з футбольної мапи світу
Юрій Вернидуб. Колаж: «Український футбол»
Клуб Сфинтул Георге припинив своє існування через фінансові проблеми. Про це офіційно повідомила пресслужба молдаван. Нещодавно вони вигравали Кубок та Суперкубок країни.

Пресслужба Сфинтул Георге оголосила про те, що молдавський клуб припинив своє існування. Причиною стали серйозні фінансові проблеми.

Команда була володарем Кубка Молдови в сезоні 2020-21. У фіналі вони обіграли тираспольський Шериф, головним тренером якого на той момент був українець Юрій Вернидуб (0:0, 3:2 за пен.).

Ці ж суперники зустрілися у 2021 році в поєдинку за Суперкубок Молдови. Сфинтул Георге знову переміг команду Вернидуба в серії післяматчевих пенальті (2:2, 4:2 за пен.).

Роком раніше Сфинтул Георге пройшов у першому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів солігорський Шахтар під керівництвом Вернидуба в одноматчевому протистоянні (0:0, 4:1 за пен.). Після цього білоруський клуб звільнив українського наставника.

  • Сфинтул Георге був заснований 2003 року в селі Суручени, населення якого становить три тисячі осіб.
  • Найвищим досягненням Сфинтул Георге в чемпіонаті Молдови є друге місце за підсумками сезону 2018-19.
  • 57-річний Вернидуб із червня 2022 року працює головним тренером Кривбасу, з яким посів сьоме місце в минулому сезоні УПЛ.