Вилучення, незарахований м’яч, пенальті і феєрія голів: Динамо перемогло Оболонь у дербі з дублем Ярмоленка

Переглядів 1112
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
Вилучення, незарахований м’яч, пенальті і феєрія голів: Динамо перемогло Оболонь у дербі з дублем Ярмоленка
Андрій Ярмоленко. Фото: ФК Динамо
У другому турі української Прем'єр-ліги київська Оболонь приймала столичне Динамо. Підопічні Мірчі Луческу святкували перемогу над командою Валерія Іващенка (4:2).

У п'ятницю, 4 серпня, в рамках Столичного дербі київська Оболонь зазнала поразки від Динамо у другому турі української Прем'єр-ліги (2:4).

Перший гол у грі забила Оболонь на 11-й хвилині, проте головний арбітр матчу Юрій Іванов скасував взяття воріт пивоварів після перегляду VAR. Підставою для скасування голу став нібито офсайд у Ростислава Таранухи. 

Вже через шість хвилин після передачі Віталія Буяльського зумів відзначитися Владислав Ванат, гол якого також попередньо скасували. Перегляд VAR цього разу дозволив ухвалити правильне рішення і зарахувати гол нападника Динамо.

На 30-й хвилині гри було призначено пенальті за фол Тараса Мороза на Буяльського.

Півзахисник Оболоні отримав жовту картку, а до 11 метрової позначки підійшов легендарний гравець Динамо Андрій Ярмоленко. Сьомий номер киян вдало реалізував пенальті, перегравши Назарія Федорівського та забив перший гол після повернення та 100-й за біло-синіх в УПЛ.

На 42-й хвилині Руслан Черненко виконав подачу зі штрафного удару, Павло Лук'янчук по м'ячу не влучив, але його рух дезорієнтував голкіпера Георгія Бущана і м'яч опинився у сітці воріт.

На останній доданій арбітром хвилині першого тайму свій гол забив Буяльський, який вдало увірвався у вільну зону та замкнув простріл Владислава Дубінчака. 

Переглянути голи у матчі Оболонь – Динамо можна у телеграм-каналі FanDay

Вже на п'ятій хвилині другого тайму київська Оболонь скоротила відставання у рахунку. Подачу Черненка на дальній стійці зумів замкнути захисник Данило Карась, який увігнав головою м'яч у сітку воріт Бущана. 

На 73-й хвилині гри Віталій Груша, маючи попередження, ззаду влетів у ноги Володимира Бражко. Арбітр показав дебютанту в УПЛ другу жовту картку, яку він примудрився заробити за 10 хвилин після виходу на поле.

Другий пенальті для гравців Динамо заробив Ванат, якому на ногу в штрафному майданчику наступив Лук'янчук. До позначки знову підійшов Ярмоленко, який вдруге у цій грі переграв Федорівського та забив 101-й гол в УПЛ.

Фінальний свисток головного арбітра зафіксував перемогу «динамівців» над «пивоварами» у Столичному дербі.

УПЛ. Другий тур

Оболонь – Динамо – 2:4 (1:3)

Голи: Черненко, 44, Карась, 50 – Ванат, 20, Ярмоленко, 32, 76 (обидва з пенальті), Буяльський 45+5.

Вилучення: Груша, 73 (друга жовта).

  • У наступному турі Оболонь зіграє на виїзді з одеським Чорноморцем. Матч відбудеться у суботу, 12 серпня, о 15:00.
  • На Динамо в третьому турі УПЛ чекає домашня гра з харківським Металістом 1925. Поєдинок розпочнеться у неділю, 13 серпня, о 19:00.
  • Також команда Луческу зіграє у третьому раунді кваліфікації Ліги конференцій проти грецького Аріса. Гра проходитиме у четвер, 10 серпня, о 21:15.
  • У другому турі юнацького чемпіонату Динамо U19 розгромило однолітків з Оболоні з рахунком 7:0.