Відомо, чому Шевченко не викликав Зозулю до збірної: гравець агітував гравців перераховувати гроші на АТО

Переглядів 27371
Євген Чепур Євген Чепур
11 голосів
Відомо, чому Шевченко не викликав Зозулю до збірної: гравець агітував гравців перераховувати гроші на АТО
Роман Зозуля. Фото: Google
Відомий журналіст та ведучий ТаТоТаке Михайло Співаковський розповів про причини медійного конфлікту між Романом Зозулею та Андрієм Шевченком.

Форвард Зозуля у своєму Телеграм-каналі критикував Шевченка за його зв'язок із російським олігархом Романом Абрамовичем та спільне фото з президентом ФІФА Джанні Інфантіно, який заборонив показати у фіналі ЧС-2022 відео зі зверненням Володимира Зеленського.

Багато хто тоді подумав, що критика колишнього форварда збірної на адресу тренера пов'язана з тим, що вони обоє хочуть обійняти посаду президента УАФ.

Проте Співаковський вважає, що Зозуля робить це від щирого серця, але з особистих мотивів.

«Я маю ще кілька інсайдерських гіпотез. Зозуля пам'ятає, що свого часу Шевченко перестав викликати його до збірної. Знаєте, через що? Зозуля агітував партнерів зі збірної перераховувати гроші на АТО. Шевченко вважав, що це не те, чим має займатись гравець збірної. На його думку, потрібно займатись футболом, а не навколофутболом».

Також журналіст припускає, що каменем спотикання між Шевченком та Зозулею стала їхня волонтерська діяльність.

«Шевченко представляє UNITED 24, а Зозуля сам собі волонтер. І через діяльність офіційного президентського фонду Зозуля трохи обмежений у своїх можливостях. Його бісить, що він зібрав уже більше, ніж Шевченко та UNITED 24, які пообіцяли відновити стадіон в Ірпені і досі не змогли на це зібрати».

Ну і, по-третє, Співаковський не відкидає, що їхні напружені стосунки могли розпочатися ще під час спільного виступу в Динамо.

«Шевченко та Зозуля перетиналися до Динамо, коли Зозуля був молодим гравцем, а Шевченко легендою, яка закінчувала кар'єру. Тим паче вони грали на одній позиції. Тому я думаю, що це особисте», – сказав Співаковський в ефірі ТаТоТаку.

Нагадаємо, що Зозуля цієї зими перейшов до Райо Махадахонда з третього дивізіону Іспанії. Останнім місцем роботи Шевченка була італійська Дженоа, яку він залишив у січні 2022 через два місяці після призначення.

X