«Виглядає трохи божевільно»: провідний скаут оцінив трансфер Забарного із Динамо в Борнмут

Переглядів 1485
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Виглядає трохи божевільно»: провідний скаут оцінив трансфер Забарного із Динамо в Борнмут
Ілля Забарний. Фото: ФК Борнмут
Український захисник Ілля Забарний офіційно перейшов із київського Динамо в англійський Борнмут в останній день трансферного вікна, 31 січня, підписавши довготривалий контракт.

Трансфер захисника Іллі Забарного в Борнмут пояснює Омар Чаундхурі з Twenty First Group – однієї із ведучих компаній у сфері спортивного скаутингу 

«Забарного оцінюють, як одного з трьох найкращих центральних захисників у світі, народжених у 2002 році або пізніше. В активі українця понад 1000 зіграних хвилин у Лізі чемпіонів та 24 гри за національну команду, яка входить у топ-30 збірних», – цитує скаута телеграм-канал ТаТоТаке.

За словами Чаундхурі, трансфер Забарного показує фінансову домінацію АПЛ над іншими топ-чемпіонатами.

«І ось його підписує клуб, який на основі поточних коефіцієнтів з ймовірністю в 70% вилетить в Чемпіоншип, одразу після закінчення цього сезону. Все разом – виглядає трохи божевільно.

Трансфер Іллі - неймовірне віддзеркалення позиції Ліги сьогодні. Команда, яка за крок від вильоту з АПЛ, може дозволити собі трансфер гравця солідного рівня, незважаючи на вартість. Цей перехід найкраще ілюструє фінансову та спортивну домінацію АПЛ над іншими».

20-річний Забарний підписав контракт із Борнмутом до літа 2028 року. Українець може дебютувати у складі своєї нової команди у виїзному матчі 22 туру англійської Прем'єр-ліги проти Брайтона, який очолює екстренер Шахтаря Роберто Де Дзербі. Поєдинок відбудеться у суботу, 4 лютого.

X