Вихованець Шахтаря, який вигравав чемпіонат світу: Конопля святкує день народження

Переглядів 474
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Вихованець Шахтаря, який вигравав чемпіонат світу: Конопля святкує день народження
Юхим Конопля. Фото: ФК Шахтар
Футболіст донецького Шахтаря Юхим Конопля святкує свій 24-й день народження. Згадуємо усі найважливіші моменти кар’єри захисника «гірників».

Юхим є вихованцем СДЮШОР Шахтар. У сезоні-2016/17 він почав виступати за юнацьку команду донецького колективу. 2018 року Юхим був переведений до молодіжного складу, за який взяв участь у двадцяти матчах молодіжного чемпіонату України. У червні 2019 року перейшов на правах оренди до Десни.

24 вересня 2020 року дебютував у єврокубках, відігравши повний матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти німецького Вольфсбурга на «АОК-стедіум», який завершився з рахунком 2:0 на користь господарів і Десна не пройшла в наступний раунд.

21 серпня 2021 року дебютував за першу команду Шахтаря у матчі української Прем'єр-ліги проти Чорноморця, провівши на полі усі 90 хвилин.

Юхим представляв Україну на юнацькому та молодіжному рівні. У складі молодіжної збірної України він брав участь на чемпіонаті світу 2019 року. На цьому турнірі Юхим взяв участь у шести матчах, у яких віддав чотири гольові передачі (одну з них — у фінальній зустрічі з південнокорейцями). Наша збірна стала чемпіоном світу, вигравши цей турнір.

16 червня 2023 року у матчі відбіркового циклу на чемпіонат Європи 2024 року з Північною Македонією відзначився своїм дебютним голом за Україну.