«Виклик Коноплянки до збірної дивує»: спортивний лікар не розуміє рішення Ротаня

Переглядів 6819
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
«Виклик Коноплянки до збірної дивує»: спортивний лікар не розуміє рішення Ротаня
Євген Коноплянка. Фото: УАФ
Євген Коноплянка, що виступає на позиції півзахисника Краковії, два роки не грав за збірну України, а зараз отримав виклик до національної команди. Про ситуацію висловився спортивний лікар Дмитро Бабелюк.

Руслан Ротань, який везтиме збірну України як виконувач обов'язків головного тренера в Англію на матч кваліфікації Євро-2024, викликав у команду Коноплянку, що здивувало Бабелюка.

«Можливий виклик Коноплянки до збірної дивує і з погляду медицини. Гравець уже давно пройшов свій пік, і у клубі виступає нерегулярно. За час кар'єри в Польщі Коноплянка вже мав ряд м'язових травм, вони ж переслідували його ще з часів Шахтаря».

Спортивний лікар також озвучив причину, через яку кар'єра Коноплянки після Шальке пішла на спад.

«За моєю інформацією, проблеми зі здоров'ям у гравця почалися ще в Шальці. Кожного міжсезоння Євген разом із Настасичем каталися в огляд та реабілітацію до відомого сербського реабілітолога Андре Мілутіновича.

Сербський фахівець допомагав гравцеві подолати проблеми з коліном, оскільки передчасно почали розвиватися дегенеративні процеси, що знищують хрящ. Швидше за все, саме ця проблема не дозволила йому отримати хороші пропозиції з Європи після Шальке», – написав Беленюк у своєму телеграм-каналі.

За збірну України Коноплянка всього провів 86 матчів, у яких забив 21 гол та віддав 15 результативних передач. Востаннє Євген викликався у головну команду у березні 2021 року.

X