Віктор ЛЕОНЕНКО: «Чистка — то добре. проте…»

Переглядів 437
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Легендарний динамівець — «про оптимізацію» динамівських лав

— Нічого страшного не відбувається, — почав відповідати, як завше бадьорий, Віктор Євгенович. — Усе можна пояснити трьома речами: а) чистка в Києві необхідна, б) звільняють пенсіонерів, в) молодим менеджерам у клубі давно потрібно було дати дорогу… Уважаю, що Ігор Михайлович усе чинить правильно, хіба що хотів би його застерегти від одного: нехай звільняє чиновників, але ветеранів, тобто людей, які грали у футбол, чіпати не слід.

— Отож, «усе буде добре»?

— Ну, як… Те, що в «Динамо» занадто багато людей, із яких чимало хтозна чим займаються, зрозуміло для всіх. Як і те, що набирав їх сам Суркіс-молодший, а ще раніше — його старший брат. Отож це їхні помилки, ні на кого їх не перекладеш.

— А ви, часом, не зустрічали «конспірологічну» версію, мовляв, таким чином готується операція звільнення (без неустойки) Олега Блохіна, котрому також за 60…

— До чого тут тренери? Скорочують же чиновників, функціонерів. Не вірю в ту теорію, яку ви щойно навели.… Коли ви, журналісти, вже заспокоїтесь із темою відставки динамівського наставника?.. З іншого боку, за моїми даними, взимку буде серйозна чистка в тренерських складах інших, неосновних, команд «Динамо».

— Чому тільки тепер почалася т.зв. «оптимізація»?

— Не знаю, для мене то також дивина. Ви просто уявіть: шість віце-президентів, а в кожного, поза сумнівом, є кілька замів! І з-поміж них — чимало тих, кому за 60, і тих, кому аж надто давно за 60… Динамівському керівництву не потрібно далеко ходити за позитивним прикладом. Ось у «Шахтарі» все налагоджено правильно: найвище керівництво утворюють фахові менеджери (серед яких є люди, котрі не нюхали пороху великого футболу, проте вони аси в бізнесі), натомість усі інші рівні посідають колишні гравці «гірників», які й нині приносять користь ФК. Чому аналогічну систему не запровадити у столиці? У «Динамо» має бути так само, бо сьогодні маємо одного Андрія Бібу, котрого тримають як бренд, а про інших забули… Так, я усвідомлюю, що, припустімо, Анатолій Дем’яненко чи Володимир Безсонов не погодилися би в клубі на якусь чиновницьку роботу, проте більшість ветеранів із радістю повернулися б, а окремі потребують елементарної допомоги… Веду до того, що чистку слід провести, однак правильну.