Віктор МГЛИНЕЦЬ: «Вірю, що нам вдасться вийти до першої ліги»

Переглядів 141
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний наставник «Буковини» підбив проміжні підсумки виступу своєї команди

«Буковина» не перестає дивувати у новому сезоні. Щоправда, не можна сказати, що ці здивування — лише позитивні. Команда Віктора Мглинця може видати як абсолютно шикарний матч, так і втратити очки там, де, здавалось, мала б бути чергова перемога. «УФ» вирішив поговорити із наставником чернівецького клубу, аби дізнатись, чого не вистачає його підопічним після 10-ти зіграних турів.

— Вікторе Івановичу, в чемпіонаті другої ліги зіграно вже десять турів, після яких «Буковина» займає п’яту сходинку у турнірній таблиці. Ви, як головний тренер, як оціните цей результат?

— Так одразу важко відповісти на ваше запитання. Чесно кажучи, думаю, ми мали б бути вище у турнірній таблиці. Хоча, правильніше кажучи, не те щоб вище, але наш очковий багаж мав би бути однозначно більшим. Взяти хоча б для прикладу попередню домашню гру проти «Арсеналу-Києва», коли ми «відпустили» свого суперника… Думаю, що, можливо, у турнірному плані ми б не змінили наше місце, але очок було би більше. Відрив від лідируючої групи не був би таким, яким він є зараз. Але і цьому є пояснення: кожна гра, ніби остання, а тому хлопці не можуть спокійно проводити ці зустрічі. Футболісти постійно перебувають під певним тиском. Думаю, що якби у нас було більше здобутих залікових балів, нам було б спокійніше. Справа навіть не у місці у турнірній таблиці, а у набраних пунктах.

— Чого не вистачило у грі команди, щоб ці очки добрати?

— Перш за все, впевнений, що нашій команді не вистачило зіграності. Тим паче, що у нас зібраний досить молодий колектив. По-друге, це питання виконавців. Будемо відвертими до кінця — у нас із цим залишилась проблема ще із самого початку нинішнього сезону. Фактично, ми граємо без яскраво вираженого нападника, якого нам дійсно бракує. Це видно по багатьох матчах. Розумієте, немає людини, яка б могла поставити фінальну крапку у потрібний момент для нашої команди. Хочу підкреслити, що ми дійсно створюємо небезпечні моменти біля воріт суперника. Зважаючи на це, в мене є бажання, аби ми якісно підсилились у майбутньому.

— Якщо за зимовий період у клубі відбудеться якісне кадрове підсилення, ви сподіваєтесь, що можливо буде поборотись за місце, яке дозволить підвищитись у класі із наступного сезону?

— Що означає сподіваюсь? Я вірю, що нам вдасться вийти до першої ліги. Питання лише, повторюсь, у комплектації колективу. Саме тому я залишаю величезні надії на зимовий період, коли у нас буде нагода якісно підсилити склад. По суті, напередодні старту нинішнього сезону у нас не було взагалі часу, аби щось якісно зробити із командою. Минулого літа на перегляді було, мабуть, із п’ятдесят футболістів. Але вони, у підсумку, поїхали додому. Проте це вже минуле. Сподіваюсь, що взимку буде більш серйозний підхід до комплектації команди, будуть і люди, які вже встигли пограти на хорошому рівні. Повторюсь, для того, аби вийти до першої ліги, потрібні якісні футболісти, а не ті, хто грав на першість району чи області.

— Якщо говорити мовою цифр, наскільки відсотків нині укомплектована ваша команда?

— На жаль, думаю, на сьогоднішній день команда укомплектована лише на відсотків 50… Саме тому із нетерпінням чекаємо на зимове міжсезоння.

Володимир БОБИР.