«Він хороший тренер, але це інша країна»: екснаставник збірної України проти призначення Біліча

Переглядів 654
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Він хороший тренер, але це інша країна»: екснаставник збірної України проти призначення Біліча
Славен Біліч. Фото: Twitter
Колишній головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич вважає, що синьо-жовтих має очолити вітчизняний фахівець, а не іноземець.

Мирон Маркевич прокоментував інформацію, що національну збірну України може очолити хорватський тренер Славен Біліч. На думку експерта, УАФ краще довіритись українському тренеру.

«Думаю, що хтось із наших тренерів має працювати. Хтось, хто знає український футбол. Важко сказати про Біліча. Він добрий тренер, але це інша країна і невідомо, як він себе покаже. Це не так просто».

Маркевич зазначив, що ще рано всерйоз говорити про кандидатуру Біліча, адже інформацію про інтерес до нього з боку УАФ досі офіційно не підтверджено.

«Коли буде справді сигнал, що йому пропонують, то можна буде про щось говорити. А поки що це лише чутки», – сказав Маркевич в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net.

Нагадаємо, що головним кандидатом на посаду наставника збірної України є Сергій Ребров. За останньою інформацією ЗМІ, перешкоджати його приходу на посаду можуть бути політичні причини.

Ребров нібито перебуває у добрих стосунках із головною офісу президента України Андрієм Єрмаком. У свою чергу уряд України має конфронтації з президентом УАФ Андрієм Павелком.

УАФ слід якнайшвидше визначитися з кандидатурою тренера для синьо-жовтих, оскільки команді 16 та 19 червня гратимуть із Північною Македонією та Мальтою відповідно в рамках кваліфікації до Євро-2024. На першу гру з Англією (0:2) збірну України виводив Руслан Ротань.

Нагадаємо, що Маркевич був тренером збірної у 2010 році.