«Він може бути незамінним гравцем»: експерт пояснив, як Малиновський може допомогти Тоттенхему

Переглядів 242
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Він може бути незамінним гравцем»: експерт пояснив, як Малиновський може допомогти Тоттенхему
Руслан Малиновський, фото: Getty Images
Коментатор Setanta Sport Ігор Бойко проаналізував перспективи українського півзахисника Аталанти Руслана Малиновського з огляду на теоретичний трансфер до Тоттенхема.

Вчора стало відомо, що Малиновський може змінити команду в це трансферне вікно, потенційним варіантом для нього, окрім Ноттінгема Форест, є англійський Тоттенхем.

Ігор Бойко вважає, що в нинішній ситуації Малиновський не має можливості отримати місце в основі Тоттенхема. Конкурувати з Кейном, Соном, Кулушевськи та Рішарлісоном українець не зможе з низки причин.

У той же час експерт припускає, що Руслану може дістатися роль джокера, який у певних ситуаціях допомагатиме «шпорам» зламувати захист суперників.

«Коли суперник замикається, він може бути незамінним гравцем через своє вміння пробити, зробити гостру передачу та по-різному загрожувати воротам суперника. Тобто йому можна виходити не лише замість Кулушевського, а й замість центрального півзахисника».

Саме під цю роль Малиновського добре підходить його статистика в Аталанті за три сезони. За цей час у складі бергамасків він відіграв 5 000 хвилин рівно за 100 матчів, у яких забив 22 голи та віддав стільки ж асистів.

«38 матчів по 90 хвилин чекати не варто. 53 виходи у старті за три сезони в Італії не вражають, але вражає статистика його дій в атаці: 22 голи та 22 результативні передачі», – написав Бойко в телеграм-каналі «Противний голос».

Підбиваючи підсумки, Ігор Бойко запевняє, що Малиновський не стане зіркою Тоттенхема, але своє місце там знайти він зможе.

Раніше стало відомо, що Аталанта хоче отримати за трансфер українця 20-22 млн. євро. Контракт Малиновського з Аталантою діє до літа 2023 року. Transfermarkt оцінює вартість українця у 28 мільйонів євро.