«Він уміє все на футбольному полі»: Калитвинцев оцінив виступи Мудрика, Яремчука, Циганкова та Луніна

Переглядів 1577
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
«Він уміє все на футбольному полі»: Калитвинцев оцінив виступи Мудрика, Яремчука, Циганкова та Луніна
Михайло Мудрик. Фото: Google
Головний тренер дебютанта української Прем’єр-ліги житомирського Полісся Юрій Калитвинцев дав характеристику нашим головним зіркам-легіонерам з Європи, які залучаються до виступів за національну збірну України.

Юрій Калитвинцев оцінив виступи наших легіонерів в топових чемпіонатах Європи, особливо загостривши увагу на півзахиснику Жирони Вікторі Циганкові та вінгері лондонського Челсі Михайлові Мудрику.

«З тими якостями, які має Михайло – прорветься. Мудрик має все, щоб грати на високому рівні і нав'язати конкуренцію в Челсі.

Хтось адаптується раніше, хтось – пізніше. Хімія всередині команди дуже багато значить. Напевно, у нього просто затягнулася адаптація, і він не може знайти порозуміння з партнерами».

Але, не забув Калитвинцев згадати й про інших українців, які не дуже активно грають за свої команди в Старому світі.

Насамперед мова форварда Брюгге Романа Яремчука, який вже найближчим часом має стати гравцем Валенсії, та воротаря Реалу Андрія Луніна.

«У Яремчука лише невелике затишшя, а причин для цього може бути багато. Можливо, Брюгге – це просто не його команда.

У футболіста дуже короткий активний період кар'єри. Десять років – це вже непогано. Якщо гравець має якісь цілі і хоче бути ментально задоволеним, то треба грати, а не сидіти на заміні (йдеться про Луніна, – прим. «УФ»).

Найбільше ж компліментів дісталося колишньому динамівцю та одному з вже провідних гравців Жирони Віктору Циганкову.

«Рівень Віктора дозволяє грати у команді вище класом. Він уміє все на футбольному полі. Я вважаю, що Жирона – дуже гарна команда для адаптації до європейського чемпіонату.

Циганков відчув швидкість Ла Ліги і став лідером Жирони, а це дуже добре для психологічного фону», – сказав Калитвинцев в інтерв’ю «Спорт Експрес».

  • У суботу, 2 вересня, Челсі у рамках четвертого туру АПЛ зіграє проти Ноттінгем Форест.
  • У перших двох турах АПЛ цього сезону Челсі зіграв внічию із Ліверпулем (1:1) та поступився Вест Гему (1:3). Мудрик в обох випадках виходив на заміну.
  • Михайло Мудрик перейшов до стану лондонців з донецького Шахтаря у січні цього року за 70+30 мільйонів євро.
  • Контракт гравця розрахований до 2031 року.
  • Жирона цими вихідними, 3-го вересня, в Ла Лізі зіграє проти Лас-Пальмас.
  • Віктор Циганков перейшов до Жирони у січні цього року з Динамо за п'ять мільйонів євро. Його контракт розрахований до 2027 року.
  • Всього за каталонців Циганков провів 21 матч: три голи, сім результативних передач.