«Він винятковий футболіст»: Петраков розповів, як хотів повернути до збірної Вірменії колишню зірку Шахтаря

Переглядів 643
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Він винятковий футболіст»: Петраков розповів, як хотів повернути до збірної Вірменії колишню зірку Шахтаря
Олександр Петраков. Фото: УАФ
Олександр Петраков, що займає посаду головного тренера збірної Вірменії, розповів, як намагався повернути до національної команди півзахисника Інтера Генріха Мхітаряна.

Олександр Петраков зізнався, що хотів переконати Мхітаряна повернутися до збірної, яку він покину у березні, і навіть зв'язався з колишніми одноклубниками Генріха у Шахтарі Тарасом Степаненком та Андрієм П'ятовим.

«З першого дня свого прибуття до Вірменії я намагався особисто зв'язатися з Генріхом Мхітаряном. Спочатку не виходило, потім я зацікавився ним через колишніх одноклубників Шахтарем П'ятовим і Степаненком.

З різних джерел мені повідомили, що Генріх не хоче і дотримуватиметься свого рішення».

Також Петраков сказав, що був готовий сам особисто полетіти до Мілану, щоб переконати Мхітаряна повернутися.

«Я попросив свого помічника Романа Березовського зв'язатися з ним та зрозуміти його позицію, але Мхітарян також сказав Березовському, що він уже ухвалив рішення.

Я був готовий поїхати до Мілана і поговорити з Генріхом Мхітаряном, але він відмовився. Рішення Генріха Мхітаряна слід поважати. Він винятковий футболіст», - сказав Петраков в інтерв'ю Radar.am.

Збірна Вірменії в березні стартує у кваліфікації до Євро-2024. Суперниками команди Петракова стануть Туреччина, Хорватія, Латвія та Уельс.

Збірна Вірменії розпочне відбір на Євро-2024 домашнім поєдинком проти Туреччини, який відбудеться 25 березня. Через три дні команда 65-річного Петракова зіграє вдома із Кіпром у контрольному матчі.

На рахунку Мхітаряна 95 матчів за збірну Вірменії, у яких він забив 32 голи.

Нагадаємо, що 34-річний Мхітарян минулого літа пішов вільним агентом із Роми та підписав дворічний контракт з Інтером. Цього сезону він зіграв у 34 матчах, забив чотири голи та зробив одну результативну передачу у всіх турнірах.

Також Генріх під час своєї кар'єри виступав за донецький Металург, Шахтар, Манчестер Юнайтед, Арсенал та Борусію Дортмунд.