«Він забрав його в мене і подарував водію»: як Кварцяний покарав Шевчука і позбавив його призу гравця матчу

Переглядів 3154
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
0 голосів
«Він забрав його в мене і подарував водію»: як Кварцяний покарав Шевчука і позбавив його призу гравця матчу
Віталій Кварцяний та В'ячеслав Шевчук. Фото: ТК Футбол
Колишній захисник національної збірної України та Шахтаря В'ячеслав Шевчук пригадав, яке покарання отримав від відомого українського тренера Віталія Кварцяного.

Ексзахисник донецького Шахтаря та збірної України В'ячеслав Шевчук в екслюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів історію про його тодішнього головного тренера в ФК Поділля Віталія Кварцяного.

«Пам’ятаю після поєдинку з Борисфеном, я отримав відзнаку кращому гравцю матчу і в нагороду ‒ фотоапарат. А Кварцяний забрав у мене цей фотоапарат і подарував його водію клубного автобуса. Володимирович мені тоді сказав: «Ти не заслуговуєш на цю нагороду, тому що не був найкращим».

Виявилося, що це був психологічний трюк від Кварцяного.

«Я дуже сильно розчарувався. Потім приїжджаю у Поділля після юнацької збірної, а Кварцяний каже: «Знаєш, той фотоапарат був поганенький, а ти заслуговуєш на кращий». Володимирович був дуже тонким психологом, міг заохочувати не тільки батогом, але й пряником.

  • Кварцяний раніше працював тренером таких клубів, як Торпедо Луцьк, польський КСЗО, Поділля, Кривбас, Металург Запоріжжя та п'ять разів очолював Волинь.
  • Шевчук грав у хмельницькому Поділлі з 1996 по 1998 рік.
  • В'ячеслав має у власному активі 239 матчів за донецький Шахтар та 56 поєдинків у складі національної збірної.
  • Наразі 44-річний ексзахисник обіймає посаду віцепрезидента ФК Верес.