«Випив і запитав у Михайличенка: «Чому не грав у молодіжці?»: як весілля допомогло ексфорварду збірної України

Переглядів 2323
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Випив і запитав у Михайличенка: «Чому не грав у молодіжці?»: як весілля допомогло ексфорварду збірної України
Євген Селезньов. Фото: GettyImages
Вихованець донецького Шахтаря та колишній форвард збірної України Євген Селезньов пригадав, як дізнався про виклик до національної команди від Олексія Михайличенка.

У вівторок, 6 червня, на стадіоні Авангард в Ужгороді о 17:00 відбудеться благодійний матч Євгена Селезньова. Раніше повідомлялося про список учасників заходу.

Перед грою колишній форвард збірної України вирішив пригадати, за яких обставин дізнався про виклик до національної команди від тодішнього головного тренера Олексія Михайличенка, який до цього працював у збірній U-21.

«Дізнався про виклик до збірної на весіллі Валерія Заварова (син Олександра Заварова – прим. «УФ»). Там був присутній Михайличенко, який повідомив мені, що я їду до збірної.

Я трохи випив і запитав у Михайличенка: «Чому я не грав у вас в молодіжці?». Один раз я залив алкоголем паспорт та не поїхав... Вийшло так, що в мене є тільки національна збірна».

Селезньов відзначив довіру, яку до нього мав тодішній головний тренер збірної України Олексій Михайличенко.

«Він мені дуже довіряв. Викликати мене при Мілевському, Шевченку, Вороніну, Девичу. Ми дійсно конкурували на дуже високому рівні. 

Одягати футболку збірної це щось особливе. Я дуже задоволений своєю кар'єрою. Протягом 10 років, за виключенням декількох епізодів, я був постійно був у збірній», – сказав Селезньов ютуб-каналу Sportarena.

Раніше 37-річний ексфорвард розповів, чому не заграв у донецькому Шахтарі.

  • Дебютував Євген у збірній 24 травня 2008 року в товариській грі з Нідерландами (0:3).
  • Під керівництвом Михайличенка форвард забив чотири голи та віддав дві гольові передачі у 13 матчах.
  • У складі збірної України Селезньов у період з 2008 по 2018 провів 57 матчів, у яких забив 11 голів та відзначився двома асистами. 
X